Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πνίγηκε» η Κινέτα : Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες από τις καταστροφές

«Πνίγηκε» η Κινέτα : Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες από τις καταστροφές

Κινδύνεψαν ζωές, παρασύρθηκαν οχήματα

Την δύναμη του έδειξε η κακοκαιρία «Γηρυόνης», η οποία χτύπησε την κεντρική Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής.

Το σαρωτικό της πέρασμα έγινε κυρίως από την Κινέτα, καθώς όχι μόνο εκεί συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά  εκεί κόντεψαν να κινδυνέψουν μέχρι και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονταν οι απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτωνη και φερών υλικών σε οικίες.

Σοκάρουν εικόνες και βίντεο από την πλημμύρα

Ειδικότερα, από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη.

Πηγή φωτογραφίας: ΣΚΑΪ

Τα βίντεο από την στιγμή που ξεχειλίζει το ρέμα είναι σοκαριστικές, ενώ αποκαρδιωτικό είναι το σκηνικό στην Κινέτα και με το επόμενο φως της ημέρας, καθώς ΙΧ έχουν αναποδογυρίσει, ενώ δύσκολη είναι και η κυκλοφορία στους δρόμους του Δήμου λόγω καθίζησης.

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Η εκτίμησή του μάλιστα, είναι ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι’ αυτό κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτιμησή του ήταν ότι «κάτι θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Δεκάδες κλήσεις από την Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική από κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της ορμής και του μεγάλου όγκου των υδάτων που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.

Υπάρχουν, επίσης, πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιημένα στους δρόμους και τις δύο εθνικές οδούς, οι οποίες παρουσιάζουν εικόνα λίμνης εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων.

Τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό μαζί με φερτά υλικά έχουν μετατραπεί λόγω της σφοδρής και πυκνής βροχόπτωσης σε ορμητικούς και επικίνδυνους χειμάρρους που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024