Ο Ολυμπιακός «πέταξε» δύο βαθμούς στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ούτε την απόδοση που έπρεπε αλλά πολύ περισσότερο τη νοοτροπία για να πετύχουν τον στόχο τους.

Και η έλλειψη σωστής νοοτροπίας είναι το θέμα που πρέπει ν’ απασχολήσει πολύ τον προπονητή των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς αλλά και τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Όλοι βλέπουν τι γίνεται στο πρωτάθλημα και καταλαβαίνουν πολύ καλά τον πόλεμο που κάνουν στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, προπονητής και παίκτες της ομάδας του Πειραιά δεν πρέπει να δίνουν δικαιώματα και η εμφάνιση στον αγώνα με τον Πανιώνιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ναι, ο Κομίνης δεν έδωσε το πέναλτι στην ανατροπή του Μπουχαλάκη και ήταν λάθος του. Η νοοτροπία όμως με την οποία προσέγγισαν οι ερυθρόλευκοι το παιχνίδι, είναι κάτι που δεν επιτρέπεται.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και το απέδειξε με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το απέδειξε με την απόδοση κόντρα σε ομάδες όπως η Τότεναμ και η Μπάγερν.

Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή μιλάμε για μια ομάδα με σπουδαίες δυνατότητες, κανείς δεν μπορεί να δεχθεί την κακή νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να επιστρέψει στον σωστό δρόμο και να πετύχει φυσικά τους στόχους του και γι’ αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες πρέπει να δείξουν πολύ διαφορετικό πρόσωπο στα δύο παιχνίδια με Τότεναμ και ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν δύο μεγάλες μάχες για τον Ολυμπιακό σε διάστημα έξι ημερών. Κι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων γιατί πολύ απλά έχει ένα γεμάτο ρόστερ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Μαρτίνς.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι ενόψει των αναμετρήσεων με Τότεναμ και ΠΑΟΚ είναι η διαφορετική νοοτροπία που πρέπει να επιδείξουν σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο. Η σωστή νοοτροπία είναι το παν και οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να είναι πανέτοιμοι για τα παιχνίδια που προαναφέραμε. Όχι απλά… έτοιμοι, αλλά πανέτοιμοι.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να «μασάνε σίδερα» στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν για Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Αυτό θέλει να δει και ο κόσμος του Ολυμπιακού και είναι σίγουρο πως οι ερυθρόλευκοι έχουν την ομάδα για να τα καταφέρουν.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι εκεί για να στηρίξουν την ομάδα τους κι αυτό είναι και το μεγάλο «όπλο» των πειραιωτών.

Θα είναι στο Λονδίνο για το ματς με την Τότεναμ και θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η υποχρέωση λοιπόν Μαρτίνς και παικτών είναι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στα δύο παιχνίδια και είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό της ομάδας τους. Αυτό όμως που θέλουν να δουν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων είναι δύναμη και θέληση για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι προφανές πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Και δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του λιμανιού έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Χρειάζεται απλά να είναι Ολυμπιακός. Τα υπόλοιπα θα έρθουν… μόνα τους.