Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του για να διεξαχθεί η δίκη του στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του και να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

«Θα είναι δίκαιη»

Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία θα είναι δίκαιη, και αναμένει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, θα κληθεί να καταθέσει, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία επειδή είναι προφανώς το μόνο σώμα [του Κογκρέσου] όπου μπορεί να περιμένει ότι θα αντιμετωπιστεί με αμεροληψία και τήρηση των ορθών διαδικασιών βάσει του Συντάγματος», ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Χόγκαν Γκίντλι.

«Να ακούσουμε τους μάρτυρες»

«Αναμένουμε να ακούσουμε επιτέλους τους μάρτυρες που πράγματι είδαν από πρώτο χέρι και πιθανόν συμμετείχαν στη διαφθορά, όπως ο Ανταμ Σιφ, ο Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ Μπάιντεν, και ο λεγόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, για να κατονομάσουμε κάποιους από αυτούς», προστίθεται στο κείμενο,

Καθίσταται σαφές από την ανακοίνωση ότι ο Λευκός Οίκος θέλει να κληθεί να καταθέσει και ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ, ο οποίος ουσιαστικά διενεργεί την έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού του κράτους σε δίκη στη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr