Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρελάνς Τραμπ : Θέλω να δικαστώ στη Γερουσία – Να κληθεί και ο Μπάιντεν
Ο αμερικανός πρόεδρος ζητά να γίνει η δίκη του στη Γερουσία (AP)

Ρελάνς Τραμπ : Θέλω να δικαστώ στη Γερουσία – Να κληθεί και ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του για να διεξαχθεί η δίκη του στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του και να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

«Θα είναι δίκαιη»

Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία θα είναι δίκαιη, και αναμένει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, θα κληθεί να καταθέσει, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία επειδή είναι προφανώς το μόνο σώμα [του Κογκρέσου] όπου μπορεί να περιμένει ότι θα αντιμετωπιστεί με αμεροληψία και τήρηση των ορθών διαδικασιών βάσει του Συντάγματος», ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Χόγκαν Γκίντλι.

«Να ακούσουμε τους μάρτυρες»

«Αναμένουμε να ακούσουμε επιτέλους τους μάρτυρες που πράγματι είδαν από πρώτο χέρι και πιθανόν συμμετείχαν στη διαφθορά, όπως ο Ανταμ Σιφ, ο Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ Μπάιντεν, και ο λεγόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, για να κατονομάσουμε κάποιους από αυτούς», προστίθεται στο κείμενο,

Καθίσταται σαφές από την ανακοίνωση ότι ο Λευκός Οίκος θέλει να κληθεί να καταθέσει και ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ, ο οποίος ουσιαστικά διενεργεί την έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού του κράτους σε δίκη στη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024