Η πρώτη «ηλεκτρική» σελίδα του ομίλου Toyota, γράφεται από την Lexus η οποία παρουσίασε στην Κίνα, μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του UX η οποία αναμένεται και στη γηραιά ήπειρο.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Lexus είναι γεγονός και «έρχεται» από την μακρινή Κίνα καθώς πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο πλαίσιο της έκθεσης στο Guangzhou λόγω της αυξημένης απήχησής που έχουν τα συγκεκριμένης τεχνολογίας οχήματα στην συγκεκριμένη αγορά και χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έρθει στην Ευρώπη καθώς το UX 300e έχει το status του παγκόσμιου μοντέλου.

Ανεξαρτήτως των εμπορικών διαδρομών του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Lexus και σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως επιβάλλουν οι τελευταίες τάσεις στην ηλεκτροκίνηση, η νέα έκδοση δεν διαφέρει σχεδιαστικά από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του UX εκτός φυσικά από τα απολύτως απαραίτητα.

Πλην ωστόσο των προφανών, δηλαδή της απουσίας εξάτμισης και της θύρας φόρτισης, το UX διαθέτει πιο αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες ενώ έχει μειώσει και την απόστασή του από το έδαφος κατά 0,8 εκ. προς όφελος της αεροδυναμικής ενώ για τους ίδιους λόγους έχουν ανασχεδιαστεί οι επιφάνειες κάτω από το αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό σύνολο, το UX300e εφοδιάζεται με μοτέρ απόδοσης 201 ίππων και 300 Nm ροπής το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 54,3 kWh. Οι τελευταίες υπόσχονται αυτονομία 400 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου NEDC. Η αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών απαιτεί 50 λεπτά σε ταχυφορτιστή 50 kW και περίπου επτά ώρες σε οικιακό δίκτυο.

Το UX300e έχει βάρος 1.900 κιλών ενώ για την καλύτερη διαχείριση του επιπλέον βάρους οι μηχανικοί της Lexus έχουν αναπροσαρμόσει τις ρυθμίσεις του πλαισίου εφοδιάζοντας παράλληλα το crossover με νέα αμορτισέρ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr