Ένα pop up κατάστημα εγκαινίασε το fashion brand Moncler στο Μιλάνο, επιστρατεύοντας τη Βανέσα Μπίκροφτ (Vanessa Beecroft) να ετοιμάσει γι’ αυτόν τον λόγο μια καλλιτεχνική περφόρμανς.

Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του «Genius Project», μιας πρωτοβουλίας, στην οποία καλούνται διάφοροι δημιουργοί, είτε να παρουσιάσουν τις δικές τους κολεξιόν, είτε να εξερευνήσουν τις Moncler δημιουργίες .

Η Ιταλίδα καλλιτέχνης περφόρμανς, σκηνοθέτησε έτσι μοντέλα και χορεύτριες μπαλέτου να φορούν vintage μπουφάν Monclear, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον ιδρυτή του εμπορικού σήματος Palm Angels – Φραντσέσκο Ραγκάτσι.

Η περφόρμανς της Βανέσα Μπίκροφτ ήθελε να γεννήσει συναίσθημα νοσταλγίας, με τα πρωταγωνιστές τα εμβληματικά μπουφάν Moncler.

Λίγα μόλις μέτρα από το Teatro alla Scala, το με παλ χρώματα ταμπλό βιβάν που σκηνοθέτησε η καλλιτέχνης έπαιξε με ιδέες περφόρμανς και έφερε στη μνήμη τις συνεργασίες της Μπίκροφτ με τον Κάνιε Γουέστ.

Το 2010, η Μπίκροφτ ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια του βιντεοκλίπ «Runaway» του Κάνιε Γουέστ, στο οποίο χορευτές και φιγούρες κάθονταν σε ένα μακρύ τραπέζι για δείπνο.

Η Βανέσα Μπίκροφτ είναι γνωστή για τις «Ζωντανές Εικόνες» της, για τις μινιμαλιστικά χορογραφημένες συνθέσεις της που αντλούν έμπνευση από τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και την παραδοσιακή εικονογραφία.