Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Συνελήφθη 16χρονη για σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αφροαμερικανικής εκκλησίας

ΗΠΑ : Συνελήφθη 16χρονη για σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αφροαμερικανικής εκκλησίας

Μια 16χρονη μαθήτρια από την Τζόρτζια συνελήφθη επειδή σχεδίαζε επίθεση εναντίον μιας αφροαμερικανικής εκκλησίας.

Μια 16χρονη μαθήτρια συνελήφθη ως ύποπτη για τον σχεδιασμό επίθεσης εις βάρος Αφροαμερικανών σε μια εκκλησία Αφροαμερικανών στη νοτιοανατολική αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Στόχος με ρατσιστικό κίνητρο

Η έφηβη, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι λευκή, περιέγραφε με λεπτομέρειες το σχέδιό της να διαπράξει δολοφονική επίθεση στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών Bethel σε ένα σημειωματάριο, το οποίο βρήκαν συμμαθητές της, οι οποίοι και ενημέρωσαν την διεύθυνση του σχολείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η έφηβη, την οποία δεν κατονόμασε η αστυνομία, κατηγορείται για απόπειρα διάπραξης ανθρωποκτονίας και εστάλη σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Τζόρτζια.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος του Γκέινσβιλ δήλωσαν ότι από την έρευνα προκύπτει ότι η έφηβη είχε στόχο της την εκκλησία με ρατσιστικό κίνητρο.

Τρανό παράδειγμα δεσμών

«Πρόκειται για μια ενεργή έρευνα και για ένα τρανό παράδειγμα του ότι οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στο μαθητικό σώμα, την διοίκηση του σχολείου και τις αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να αποτρέψουν ένα πιθανόν φρικτό περιστατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέι Πάρις.

Μια επίθεση που σημειώθηκε το 2015 σε εκκλησία του Τσάρλεστον «δείχνει να έπαιξε κάποιον ρόλο σε αυτό», έγραψε η New York Times επικαλούμενη έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Ένας οπαδός της λευκής κυριαρχίας, ο Ντίλαν Ρουφ, εισέβαλε στις 17 Ιουνίου του 2015 στην Εκκλησία Αφροαμερικανών Μεθοδιστών στο Τσάρλεστον της Βόρειας Καρολίνας και εκτέλεσε εν ψυχρώ εννέα Αφροαμερικανούς με ένα 45άρι ημιαυτόματο όπλο.

Η 16χρονη είχε συλλογή από χασαπομάχαιρα και άλλα αιχμηρά όπλα και είχε επισκεφθεί μια φορά την εκκλησία όταν ήταν άδεια, έγραψε η ίδια εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024