Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες : Πληρώστε ενοίκιο ή εκκενώστε τα κτίρια σε 15 μέρες
Να εκκενώσουν άμεσα τα κτίρια που παρανόμως έχουν καταλάβει, καλεί τους καταληψίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας προθεσμία 15 ημερών από σήμερα.
Να εκκενώσουν άμεσα τα κτίρια που παρανόμως έχουν καταλάβει, καλεί τους καταληψίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας προθεσμία 15 ημερών από σήμερα.
Μάλιστα ενημερώνει ότι αν επιθυμούν να παραμείνουν και τα κτίρια ανήκουν σε ιδιώτες πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν τους όρους μίσθωσης.
Επίσης γίνεται ιδιαίτερα αναφορά σε αιτούντες άσυλο ή υπηκόους τρίτων χωρών με τους οποίους θα επικοινωνήσουν μαζί τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ενημερωθούν τον τρόπο μετακίνησής τους σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.
Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.»
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442