Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναιτωλικός: Ο διπλός στόχος του Μάκη Χάβου

Παναιτωλικός: Ο διπλός στόχος του Μάκη Χάβου

Ο Παναιτωλικός είναι ο τελευταίος σε συγκομιδή βαθμών στη Superleague και φλερτάρει με τον υποβιβασμό. Όμως, ο προπονητής του έχει το σχέδιο του για να τον αποφύγει.

Προτελευταίος στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά τελευταίος σε συγκομιδή βαθμών στους αγωνιστικούς χώρους… Ο Παναιτωλικός έχει 3 βαθμούς και φιγουράρει στην 13η θέση, με έναν περισσότερο από τον 14ο Πανιώνιο που έχει 2 βαθμούς. Όμως, η βαθμολογία δεν αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα, διότι… ψεύδεται λόγω των συνθηκών.

Στα γήπεδα ο Πανιώνιος έχει κατακτήσει οχτώ βαθμούς, έχοντας πετύχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Απλώς, επειδή πέρυσι δεν πέρασε τη διαδικασία της αδειοδότησης της ΕΠΟ, άρχισε τη σεζόν με ποινή -6 και έσβησε το αρνητικό πρόσημο τη 10η αγωνιστική, με το «διπλό» με 2-1 επί της Ξάνθης.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός ακόμα δεν έχει νικήσει. Σε δέκα παιχνίδια έχει απολογισμό τρεις ισοπαλίες και εφτά ήττες. Πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, άγγιξε τη νίκη στο Βόλο, αλλά δεν προστάτευσε το υπέρ του 2-1 και εν τέλει ηττήθηκε 2-3. Επομένως, σε συγκομιδή βαθμών, ο Παναιτωλικός είναι τελευταίος και ο μόνος που δεν έχει κατακτήσει «τρίποντο».

Θεωρητικά, με τη διεξαγωγή των Play Outs, ο Παναιτωλικός δεν είναι καταδικασμένος να υποβιβαστεί. Γιατί στην κανονική διάρκεια, μοιάζει δύσκολο η ομάδα να μεταμορφωθεί και να αποφύγει το μπαράζ για τη Superleague 2. Οπότε, στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί βελτιωμένος και να εξαντλήσει τις πιθανότητες του.

Βέβαια, αυτό δεν θα είναι εύκολο… Στα Play outs, οι ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο. Ο Παναιτωλικός θα έχει μεγάλο χάντικαπ, αφού ήδη απέχει 7 βαθμούς από τη 12η Λαμία και θα δυσκολευτεί να την προλάβει. Το ενθαρρυντικό είναι ότι θα αντιμετωπίσει αντιπάλους παρόμοιας δυναμικότητας, οπότε δεν είναι χαμένος από χέρι.

Βασικά, ο Μάκης Χάβος έχει θέσει δύο στόχους: ο Παναιτωλικός να «ροκανίσει» τη διαφορά από τους προπορευόμενους μέχρι την 26η αγωνιστική και να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο στα Play Outs, που θα διατηρηθεί απ’ ευθείας στην κατηγορία. Στόχοι εφικτοί, αλλά σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά με βάση την εικόνα της ομάδας του Αγρινίου μέχρι στιγμής.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024