Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Eurobank πούλησε 180 επαγγελματικά ακίνητα

Η Eurobank πούλησε 180 επαγγελματικά ακίνητα

Πρόκειται για το πρώτο «value-add mixed CRE» χαρτοφυλάκιο μεγάλης αξίας που πωλείται στην Ελλάδα απο συστημική Τράπεζα και ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες όσον αφορά εναλλακτικές μεθόδους εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας που αναμένονται μέσα στο 2020.

«Στην πώληση του χαρτοφυλακίου Opus 180 επαγγελματικών ακινήτων, ονομαστικής αξίας που ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ κατέληξε μετά απο διαγωνιστική διαδικασία η  Τράπεζα Eurobank με εταιρίες του επενδυτικού fund ακινήτων, Brook Lane.

Πρόκειται για το πρώτο «value-add mixed CRE» χαρτοφυλάκιο μεγάλης αξίας που πωλείται στην Ελλάδα απο συστημική Τράπεζα και ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες όσον αφορά εναλλακτικές μεθόδους εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας  που αναμένονται μέσα στο 2020.

Ας σημειωθεί οτι η κίνηση αυτή θεωρείται πρωτοπόρα καθώς η σύσταση του χαρτοφυλακίου απαρτίζεται απο ακίνητα μεικτής επαγγελματικής χρήσης ανά την Ελλάδα εκ των οποίων μόνο ορισμένα αποδίδουν μίσθωμα και τα υπόλοιπα χρήζουν τακτικών Asset Management δηλαδή βέλτιστης αξιοποίησης χαρτοφυλακίου, και απευθύνονται σε εξειδικευμένα fund.

Αποκλειστικός σύμβουλος της Eurobank καθ’ όλη την διάρκεια προετοιμασίας και διενεργείας της πώλησης του Opus είναι η Property Solutions Asset Management, εταιρία που εξειδίκευεται στην αποτίμηση, διαχείριση και στρατηγική βέλτιστης αξιοποίησης REO και NPL τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακίνητων για λογαριασμό επενδυτών ή τραπεζών.

Έντονο ενδιαφέρον σημειώθηκε τόσο από εγχωρίους, όσο και από ξένους επενδυτές για το Opus, που λόγω της πολυπλοκότητας του deal τελικά εστίασαν funds με εξειδικευμένη εμπειρία στο χώρο του real estate. Το deal σίγουρα ευνοήθηκε απο το κλίμα σταθερότητας που έχει δημιουργηθεί προσφάτως γύρω απο την πορεία της ελληνική οικονομίας και των υψηλών αποδόσεων που ακόμη καταγράφονται στο χώρο κτηματαγοράς σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.»

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024