Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι : Δεν έβγαλαν τα μάτια από αδέσποτο σκυλί - Τι συνέβη στην πραγματικότητα

Μεσολόγγι : Δεν έβγαλαν τα μάτια από αδέσποτο σκυλί – Τι συνέβη στην πραγματικότητα

Τι λένε κτηνίατροι της περιοχής για το γεγονός

Το γύρο του διαδικτύου έκανε στις 17 Νοεμβρίου μια είδηση από το Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισχυρισμού κατοίκων κάποιος έβγαλε τα μάτια από σκύλο ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Τις πληροφορίες δημοσίευσε το agriniosite.gr γράφοντας ότι το άτυχο σκυλί βρήκαν κάτοικοι της περιοχής που έχουν  ξεσηκωθεί και ζητούν την τιμωρία του «δολοφόνου και βασανιστή« όπως λένε που έβγαλε τα μάτια από το Χάσκυ.

«Είμαι συγκλονισμένη για το θάνατο του Σπαικ, στο Μεσολόγγι . Το αγαπημένο Χασκυ αδέσποτο που το σκότωσαν με το πιο φρικτό τρόπο! Τι πιο χειρότερο, βγάζοντας του τα μάτια»  δήλωσε κάτοικος της περιοχής, ενώ κάποιος άλλος ζητά να παρέμβουν οι αρμόδιες Αρχές, λέγοντας «Αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο για ζώα και ανθρώπους. Να παρέμβουν οι αρχές, δεν ξέρω, κάτι να γίνει. Κάποιος ψυχικά διαταραγμένος κυκλοφορεί  ελεύθερος….».

Ωστόσο, τελικά δεν έγινε ακριβώς έτσι και κανείς σκύλος δεν υπέστη αυτό το βασανιστήριο.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον κτηνίατρο δρ Ε.Πατσουράκη, που είχαν τα ellinika hoaxes αποδείχτηκε ότι επρόκειτο άγριο ζώο το οποίοι δεν πλησίαζαν παρά μόνον εκείνοι που το τάιζαν. Ωστόσο δεν είχε επιτεθεί ποτέ σε κανέναν για να γίνει ‘στόχος’. “Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας δεν είχε επισκεφθεί ποτέ τον κτηνίατρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μεταθανάτια επίθεση

Τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί επίσης άρνηση τροφής από το ζώο”. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζώο εντοπίσθηκε νεκρό έχοντας τα μάτια του. “Έτσι βρισκόμενο εκτεθειμένο σε ερημική τοποθεσία, το πιθανότερο είναι να δέχτηκε μεταθανάτια επίθεση, νυκτόβιων ζώων τρωκτικών ή πτηνών (κουκουβάγιες κλπ).”

Την παραπάνω εκτίμηση ασπάζεται και ο δρ Α.Παπανικολάου επίσης κτηνίατρος στην περιοχή του Μεσολογγίου. Ερωτηθείς για το περιστατικό δήλωσε “Δεν υπάρχει περίπτωση.” “Συμφωνώ με τον συνάδελφο”. Μας εξήγησε πως η πόλη είναι μικρή και πως γνώριζαν το συγκεκριμένο αδέσποτο.”Δεν πείραζε κανέναν αλλά δε μπορούσες και να το πιάσεις, εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά”.

Επικοινωνήσαμε με τον δρ. Δ.Παπανικολάου ο οποίος μας εξήγησε “Έχω κάνει επεμβάσεις εξόρυξης βολβού είναι μια διαδικασία που διαρκεί 1,5 με 2 ώρες και έχει πολλή αιμορραγία. Χρειάζεται ειδικά εργαλεία για να γίνει και απαιτεί γενική αναισθησία”. Όπως είδαμε στις φωτογραφίες, το τρίχωμα του σκύλου είναι καθαρό, δεν υπάρχει αίμα στη μουσούδα του. “Στη περίπτωση που είχε βγάλει άνθρωπος τα μάτια το σκύλου η μουσούδα του θα ήταν γεμάτη με αίμα, το οποίο δε ‘φεύγει’ με τη βροχή όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι αλλά μόνο με οξιζενέ”

Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου καθώς έγινε καταγγελία από μέλος φιλοζωικής οργάνωση της περιοχής. Ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της ανακριτικής και όπως μας πληροφόρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, “δεν κατέστη δυνατό να γίνει εκτίμηση της σωρού από κτηνίατρο καθώς το ζώο είχε ταφεί και έχουν περάσει πολλές μέρες”.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024