Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισλαμικό Κράτος : Στα χέρια της Τουρκίας 25 συγγενείς του Μπαγκντάντι

Ισλαμικό Κράτος : Στα χέρια της Τουρκίας 25 συγγενείς του Μπαγκντάντι

Οι συγγενείς του  αλ-Μπαγκντάντι κρατούνται σε τέσσερις επαρχίες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκονται 25 συγγενείς του δολοφονηθέντος επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Οι συγγενείς του  αλ-Μπαγκντάντι κρατούνται σε τέσσερις επαρχίες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότεροι από 25 κρατούνται: 11 στην περιοχή του Κirsehir, πέντε στην περιοχή του Samsun, τρεις στην Ordu και έξι στην Sanliurfa.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τέσσερις από τους κρατουμένους συνελήφθησαν επειδή κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε μία τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Αυτές οι συλλήψεις έρχονται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η αδελφή του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, Rasmiya Awad βρίσκεται στα χέρια της Συρίας.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο μάλιστα δημοσίευσε βίντεο από την επιχείρηση εξολόθρευσής του.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, μια ομάδα από στρατιώτες κατευθύνεται σε ένα μεγάλο κτήριο στη Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο οποίο κρυβόταν ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι προσπάθησε να διαφύγει μέσω τούνελ ωστόσο φαίνεται να αντιλήφθηκε πως δεν θα βγει ζωντανός και έτσι πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

Η έκρηξη σκότωσε τόσο τον ίδιο, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ, όπως και τρία παιδιά που ήταν μαζί του.

Νεκρές είναι και δύο σύζυγοι του ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας, οι οποίες φορούσαν επίσης γιλέκα με εκρηκτικά αλλά δεν τα ενεργοποίησαν.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024