Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκούν οι προθέσεις;

Αρκούν οι προθέσεις;

Εδώ χρειάζεται η κεντρική εξουσία, η χάραξη κεντρικής γραμμής. Και είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρες οι διορθωτικές κινήσεις που βάζουν στα μέρη αυτής της δύσκολης εξίσωσης τον Αλκιβιάδη Στεφανή από το ΥΠΕΘΑ αφού κάποια στρατόπεδα θα μετατραπούν σε δομές, τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Χθες γράφαμε για την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να στεγάσει μονογονεϊκές προσφυγικές οικογένειες στη Μονή Πορετσού. Για την αναφορά του Επισκόπου Αθανάσιου στην Εκκλησία της Αγάπης που δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε «ημέτερους» και «αλλότριους».

Για την ιερότητα του «ξένου». Εως σήμερα, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, στους πρόσφυγες δεν άρεσαν οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Μονή, μεταφέρθηκαν στο μοναστήρι της Δίβρης , οι κάτοικοι αντέδρασαν ξανά. …Και κάπως έτσι συνεχίστηκε αυτό το γαϊτανάκι που οι κορδέλες του μπλέκονται γύρω από τις ακραίες καταστάσεις στις οποίες οδηγούνται οι άνθρωποι είτε ορμώμενοι από τον φανατισμό είτε νικημένοι από την εξουθένωση.

Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς επισκεπτόμενος πρόσφυγες στο Λυγουριό και αποδεικνύοντας ότι ο Χριστιανισμός, δεν είναι, στην ουσία του, θρησκεία μισαλλόδοξη και όταν, μέσα στο πέρασμα της Ιστορίας, φαίνεται ότι «εκτρέπεται», δεν οφείλεται στη διδασκαλία του αλλά στον τρόπο που την ερμηνεύουν κάποιοι «χριστιανοί».

Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης στους πρόσφυγες εκ μέρους της Εκκλησίας. Δεν πειράζει που ακούγονται πιο δυνατά αυτές του μίσους. Το Καλό μπορεί να λειτουργήσει και χαμηλότονα, το Κακό όχι.

Φτάνουν όμως οι καλές προθέσεις για να αντιμετωπιστεί προσωρινά έστω αυτό το τόσο περίπλοκο θέμα;

Εδώ χρειάζεται η κεντρική εξουσία, η χάραξη κεντρικής γραμμής. Και είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρες οι διορθωτικές κινήσεις που βάζουν στα μέρη αυτής της δύσκολης εξίσωσης τον Αλκιβιάδη Στεφανή από το ΥΠΕΘΑ αφού κάποια στρατόπεδα θα μετατραπούν σε δομές, τον Τάκη Θεοδωρικάκο ώστε να μεριμνήσει, ως υπουργός Εσωτερικών, για την προετοιμασία των τοπικών κοινωνιών και τη Σοφία Ζαχαράκη από το Παιδείας μιας και η λειτουργία σχολείων μέσα στις δομές είναι απαραίτητη.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024