Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή : Υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο

Βουλή : Υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το αθλητικό νομοσχέδιο

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο για την κύρωση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου του 2014 σχετικά με την χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Ψηφίστηκαν επίσης τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου, το σύνολό του και οι δύο τροπολογίες, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο κύριο σώμα του σχεδίου νόμου.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία, κατά τη δευτερολογία του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε συναινετικός.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τις αθλητικές ομοσπονδίες, χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση» τον ΣΕΓΑΣ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Κώστα Παναγόπουλο, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα.

«Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν πρόεδρο ή εκτελεστικό μέλος ομοσπονδίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, γιατί έχουμε μπροστά μας και Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και κυρίως τον. κ. Παναγόπουλο, που το περασμένο Σαββατοκύριακο πέτυχε ένα μικρό θαύμα, με 60.000 δρομείς στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγόπουλος έχει συνδυάσει την κρατική επιχορήγηση και την ενίσχυση χορηγιών. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δοθεί χώρος και δυνατότητα και σε νεότερους να προσφέρουν».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη δευτερολογία του προανήγγειλε οικονομικούς ελέγχους εντός των προσεχών εβδομάδων, σε ομοσπονδίες για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες κακοδιαχείρισης κονδυλίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ράλι Ακρόπολις θα μπορέσει να διεξαχθεί, αν όχι το 2020, τουλάχιστον το 2021.

«Τα Ολυμπιακά Ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν, έστω και τώρα. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει το ΟΑΚΑ», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αυγενάκης, που διαβεβαίωσε επίσης ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα εισαχθεί η ρύθμιση που ζήτησε η ΕΟΕ, αναφορικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, σε ακίνητα που ενοικιάζονται ή έχει παραχωρηθεί η χρήση τους, όπως το ΟΑΚΑ και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024