Ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους

Ο Ερντογάν, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ όπου, μεταξύ άλλων, πήρε ως «δώρο» το μπλόκο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον αμερικανό πρόεδρο, έδειξε και πάλι το προκλητικό πρόσωπό του.

Ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους.

«Κανείς, και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τους Τουρκοκύπριους σε αιχμαλώτους των Ελληνοκυπριακών παιχνιδιών» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Δεν θα αμφισβητήσει κανείς τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Οι τουρκικές προσπάθειες για δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση στην Κύπρο δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην νότια πλευρά» συνέχισε ο Ερντογάν, για να υπογραμμίσει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στις πηγές υδρογονανθράκων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

«Ως μέρος των ιστορικών και συμβατικών καθηκόντων της, η Τουρκία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει τη σημαία της «Βορείου Κύπρου» στις θάλασσες, τους αιθέρες και τη γη» κατέληξε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr