Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γ. Καββαθάς στο One Channel για την παραβίαση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα

Ο Γ. Καββαθάς στο One Channel για την παραβίαση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, μιλά στην εκπομπή One Direct με αφορμή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα στις ποινές που προβλέπονται για την παραβίαση του ωραρίου των καταστημάτων.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, μια από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Η τροποποίηση που ανησυχεί τους επιχειρηματίες είναι αυτή που μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, πως εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Με αφορμή αυτή την τροποποίηση, o πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, μιλά στην εκπομπή One Direct. «Εμείς είχαμε προτείνει να μην υπάρχει αυτόφωρο, αλλά κάποιο διοικητικό, δηλαδή χρηματικό πρόστιμο. Προσωπικά, είμαι υπέρ της εφαρμογής της νομιμότητας. Το πρόβλημα με την ηχορύπανση και την διατάραξη της κοινής ησυχίας έχει να κάνει με τη παιδεία μας και τον σεβασμό του ενός προς τον άλλον. Πρέπει να βρούμε ένα modus vivendi με τη γειτονιά μας. Να λάβουμε ως επιχειρηματίες τα μέτρα για τη λιγότερη δυνατή όχληση και να αντιληφθούμε όλοι τις ευθύνες μας. Και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες» σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

Όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες και για αυτό έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Υγείας.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024