Εξακολουθεί να αρνείται την αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας. Προκειμένου, δε, να καλύψει αυτό το έλλειμμα ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διεθνές συνέδριο για την εμπειρία της πρώτης φοράς Αριστερά στη διακυβέρνηση...

Εξακολουθεί να αρνείται την αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας. Προκειμένου, δε, να καλύψει αυτό το έλλειμμα ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διεθνές συνέδριο για την εμπειρία της πρώτης φοράς Αριστερά στη διακυβέρνηση…

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του αριστερού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος και των πρακτικών του κράτους της Δεξιάς.

Προσωπικό στοίχημα

Μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, σχετικά με το γιατί έχασε τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η απάντηση πρέπει να δοθεί μετά από ανάλυση».

Πρόσθεσε ότι «εμείς περάσαμε μία περίοδο 4,5 χρόνων που ήταν από τις πιο δύσκολες της μεταπολίτευσης. Αναλάβαμε την χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της… Θα διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο για την εμπειρία της πρώτης φοράς Αριστεράς στην διακυβέρνηση».

Σημείωσε πάντως ότι παρά την ήττα στις εκλογές «κρατήσαμε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έναν πόλο του διπολισμού».

Για τις εγγραφές νέων μελών είπε ότι «ήδη έχουν αυξηθεί τα μέλη από τις εγγραφές και στόχος είναι να διπλασιάσουμε και να τριπλασιάσουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα είναι και ποιοτικό, θέλουμε να οικοδομήσουμε τον ιντερνετικό ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε τα παλιά και νέα μέλη να μετέχουν στην συζήτηση για την διαμόρφωση του κόμματος και μίας νέας σχέσης του πολίτη με την πολιτική. Είναι ένα στοίχημα για μένα».

«Προχωράμε σε μία διαδικασία επανίδρυσης» ανέφερε ενώ για την εκλογή αρχηγού είπε: «Οι σύνεδροι θα εκλεγούν από την βάση του κόμματος. Το συνέδριο θα αποφασίσει τον πρόεδρο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εκλέγεται στο εξής ο πρόεδρος. Ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, ο τρόπος ανάδειξης των οργάνων θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος».

Πυρά κατά της κυβέρνησης

Για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική. «Ακολούθησε μία ακραία λαϊκιστική ρητορική, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Όλες οι κορώνες και οι μεγαλοστομίες που έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν για να χαϊδεύει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου. Τώρα συνειδητοποιεί ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά».

Επιπλέον αναφέρθηκε στα επεισόδια των ημερών λέγοντας ότι «με την βία κατά των φοιτητών η κυβέρνηση κάνει αντιπερισπασμό γιατί τα κάνανε θάλασσα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «έχουμε παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος και των πρακτικών του κράτους της Δεξιάς. Βλέπω τις τελευταίες ημέρες να βγάζουν ανήλικους από κινηματογράφους… Βλέπουμε σε ένα κλαμπ, 300 νέοι άνθρωποι να τους οδηγούν γονατιστούς σαν να είμαστε στα καρτέλ της Κολομβίας… Επιχειρήσεις στα Εξάρχεια να κυνηγούν μωρομάνες… Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικούς δρόμους… Για τους μπαχαλάκηδες πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία και τα δικαιώματα».

«Σκευωρία είναι η μετατροπή του σκανδάλου Novartis σε σκευωρία»

Για την πρώτη ημέρα της Προανακριτικής είπε ότι «παρουσιάζουν ως αξιόπιστο μάρτυρα τον βασικό υπεύθυνο του σκανδάλου τον κ. Φρουζή. Σήμερα τα πρωτοσέλιδα αναφέρουν ότι ο Φρουζής είπε ότι τον πίεζαν οι εισαγγελείς να κατονομάσει πολιτικούς. Φυσικά και τον πίεζαν».

Για την συμμετοχή των Πολάκη και Τζανακόπουλου και την πρώτη ημέρα της κατάθεσης Φρουζή στην Προανακριτική είπε: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στην πλειοψηφία να αποχωρήσουμε και να μην θέσουμε κρίσιμες ερωτήσεις. Δεν θα μας ρίξουν την ευθύνη της κωλυσιεργίας αλλά ούτε και θα αποδεχθούμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν θα αντικαταστήσουμε τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο… Έχουν από κοινού στήσει την απολογία του Φρουζή. Ο Πλεύρης ήταν δικηγόρος του».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr