Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα SOS για την αναζήτηση ιδιαίτερου μαθήματος

Τα SOS για την αναζήτηση ιδιαίτερου μαθήματος

Εμπειρίες που αντλήσαμε ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο

Η αναζήτηση ιδιαίτερου μαθήματος είναι μία …ιδιαίτερη υπόθεση, που μπορεί να πάρει χρόνο και πολλή ενέργεια. Μαθαίνοντάς το με τον δύσκολο τρόπο θα μοιραστώ μερικές σκέψεις για όσα πρέπει κανείς να προσέξει και να αποφύγει, ώστε να κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση. Να τι έμαθα από την προσωπική μου εμπειρία:

Η παράδοση μαθημάτων δεν πρέπει να είναι και «οικογενειακή παράδοση».

Κοινώς δε χρειάζεται να διαλέξετε για το παιδί σας τον καθηγητή που είχε ο πατέρας του ξαδέρφου που είχε περάσει πρώτος στο επτατάξιο γυμνάσιο αρρένων. Η ζωή προχωράει, το ίδιο και οι διδακτικές μέθοδοι. Υπάρχουν πλέον πολύ πιο σύγχρονοι τρόποι για να επιλέγουμε δάσκαλο.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και «ιδιαίτερα»

Ας πούμε ότι για να μάθει να κλείνει ένα ρήμα δε χρειάζεται να κάνει ρίμα ο δάσκαλος, ούτε τα Μαθηματικά πρέπει απαραίτητα να διδάσκονται με τραπ (συμβαίνουν και αυτά!). Οι αμφιλεγόμενες μέθοδοι διδασκαλίας πρέπει να αναγνωρίζονται από νωρίς!

Όχι, η τύχη σε αυτή την αναζήτηση δεν βοηθάει τους τολμηρούς

Ανοίγοντας έναν τυχαίο οδηγό στο γράμμα «Ι» για να επιλέξετε ιδιαίτερα ή στο γράμμα «Κ» για να βρείτε τον καθηγητή που ταιριάζει στο παιδί σας έχετε τις ίδιες πιθανότητες με το να κερδίσετε στη λοταρία του σχολείου. Στην εποχή του Ίντερνετ υπάρχουν σίγουρα καλύτερες πρακτικές για να βρεις το δάσκαλό σου…

Κρίνε για να διακριθεί

Οι απαιτήσεις από ένα δάσκαλο είναι πολλές και είναι όλες σημαντικές! Μην κάνεις καμία έκπτωση λοιπόν στο προφίλ του ανθρώπου που θα αναλάβει να διδάξει το παιδί σου. Ξεκίνα από το μορφωτικό του επίπεδο και τις πιστοποιήσεις που είναι και το σημαντικότερο και δώσε σημασία ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες για να επιλέξεις τον κατάλληλο καθηγητή για εσένα.

Βρες το δάσκαλο σου

Προσωπικά εγώ τον δάσκαλο μου τον βρήκα από το ίδιο μου το παιδί. Κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και αφού από το σπίτι είχε παρελάσει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα του παρελθόντος, το ίδιο το παιδί μου μου έδωσε την insta λύση! instateacher.gr. Πρόκειται για ένα site που λειτουργεί διπλά. Από τη μία μαθητές κάθε ηλικίας μπορούν να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα τον κατάλληλο δάσκαλο για περισσότερα από 200 μαθήματα, από την άλλοι οι εκπαιδευτικοί (που πραγματικά πιστεύουν στις δυνάμεις τους) μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους αναλυτικό προφίλ.

Στο πρώτο κομμάτι που με απασχόλησε περισσότερο τα πράγματα για μένα ήταν απλά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να επιλέξω το μάθημα που με ενδιέφερε (αναζητούσα Μαθηματικά & Έκθεση για το παιδί μου) και μου εμφανίστηκαν όλοι οι διαθέσιμοι δάσκαλοι, με σημαντικές λεπτομέρειες όπως η περιοχή που διδάσκουν και οι τιμές των μαθημάτων.

Για δική σας ευκολία, τα δημοφιλέστερα μαθήματα που βρήκα ήταν:

Μαθηματικά, Αγγλικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Χημεία, Μελέτη Δημοτικού, Κιθάρα, Γερμανικά, Γαλλικά, Κοινωνιολογία, Βιολογία, Προγραμματισμός, Πιάνο, Ισπανικά

Για να επικοινωνήσω με τους δασκάλους υπήρχε μία πολύ εύκολη φόρμα στο προφίλ τους ενώ την οικονομική συμφωνία την έκανα απευθείας με τους δασκάλους χωρίς να μεσολαβεί το instateacher το οποίο δεν επηρεάζει τις τιμές και προσφέρεται εντελώς δωρεάν!

Πολύ σημαντικό tip: Στην αναζήτησή σας ως πιστοποιημένοι εμφανίζονται οι δάσκαλοι που έχουν ανεβάσει τα πτυχία τους στην πλατφόρμα και έχουν ελεγχθεί αντίστοιχα από την ομάδα του instateacher, κάτι που εξασφαλίζει το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δική μου αναζήτηση που τελικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν μερικά κλικ!

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024