Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Η θέση... βολής του Σουντανί

Ολυμπιακός : Η θέση… βολής του Σουντανί

Ο Αλγερινός προσφέρει πολλά παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ γιατί έχει και την κίνηση και τα καλά τελειώματα για να απειλήσει από τον άξονα

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πριν από λίγες μέρες στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, σ’ ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ που χαρακτηρίζεται κάτι… παραπάνω από απαιτητικό.

Αρκεί να θυμίσουμε πως η Μπάγερν «φιλοδώρησε» το Σάββατο με 4 γκολ της Ντόρτμουντ. Μετά λοιπόν από ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και ειδικά με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο Μόναχο, το επόμενο ματς πρωταθλήματος έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Οι ερυθρόλευκοι «κουβαλούσαν» ένα μεγάλο πρέπει πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε περάσει μια μέρα νωρίτερα από την έδρα του ΟΦΗ.

Κι αυτό το «πρέπει» κατάφερε να το διαχειριστεί η ομάδα του λιμανιού επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0 και μάλιστα κόντρα και στις αποφάσεις του διαιτητή, Σκουλά.

Ο οποίος έβγαλε από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα για να την δείξει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Όταν όμως ο Χαρίσης έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Τσιμίκα στο 89’ έδειξε κίτρινη στον παίκτη του Ατρόμητου.

Ένα μαρκάρισμα που μόνο μπάλα δεν είχε στόχο να παίξει ο μέσος των φιλοξενούμενων, αλλά ο Σκουλάς κράτησε την κόκκινη στο τσεπάκι του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του εκμεταλλευόμενος ένα δίλεπτο – φωτιά και με δύο γκολ από Ποντένσε και Σουντανί επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κι εδώ πρέπει να σταθεί κάποιος στην εμφάνιση του Σουντανί, ο οποίος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει πέντε γκολ.

Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει πολλές λύσεις από τον Αλγερινό κι αυτό είναι κάτι που είχαμε επισημάνει από την περίοδο του καλοκαιριού.

Κι εδώ υπάρχει ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και «δείχνει» πολλά αναφορικά με την θέση που αποδίδει καλύτερα ο 32χρονος άσος της ομάδας του Πειραιά.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Σουντανί αποδίδει καλύτερα παίζοντας σαν δεύτερος φορ, παίζοντας δηλαδή πίσω από τον Ελ Αραμπί ή τον Γκερέρο. Κι αυτί γιατί έχει και καλή αντίληψη και κίνηση στον χώρο αλλά και καλά τελειώματα.

Και τα στοιχεία που προαναφέραμε φάνηκαν στην φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού, με την συνεργασία που έβγαλαν Ελ Αραμπί και Σουντανί.

Ο πρώτος βγήκε στα άκρα και ο Σουντανί έκανε την σωστή κίνηση μπαίνοντας στην περιοχή του Ατρόμητου. Έδωσε την δυνατότητα στον συμπαίκτη του να κάνει την σωστή πάσα και από την στιγμή που ο Σουντανί πήγε πρώτος στην μπάλα, είχε πολλές πιθανότητες για να σκοράρει όπως και έγινε.

Ο Ολυμπιακός έχει στο δυναμικό του έναν παίκτη που μπορεί να του προσφέρει πολλά γκολ με κίνηση πίσω από το «εννιάρι» και ήταν πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες πως ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στην συγκεκριμένη θέση, πίσω από τον σέντερ φορ.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι ανεβάζει την πίεση του στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων του στο Καραϊσκάκη και βρίσκει τον τρόπο για να σκοράρει, ακόμα κι όταν απέναντι του είναι μια τόσο κλειστή άμυνα όπως του Ατρόμητου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024