Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτράκι : Ακόμα ένα κρούσμα του «παιχνιδιού του πνιγμού» στο ίδιο σχολείο

Λουτράκι : Ακόμα ένα κρούσμα του «παιχνιδιού του πνιγμού» στο ίδιο σχολείο

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται, για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, το πόσο επικίνδυνος είναι ο χώρος του διαδικτύου για τους ανήλικους

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται, για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, το πόσο επικίνδυνος είναι ο χώρος του διαδικτύου για τους ανήλικους.

Ενώ το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από την υπόθεση του 12χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου μετά το παιχνίδι «του πνιγμού», ένα δεύτερο περιστατικό από το ίδιο σχολείο έρχεται να αναστατώσει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.

Στο δεύτερο αυτό περιστατικό, όπως και στο πρώτο, φαίνεται ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις του.

Στο βίντεο που έχει δημοσιευθεί από μία συμμαθήτριά της στα Social Media και έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN, φαίνεται το κορίτσι να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα της βρίσκονται δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

Δεκάδες θάνατοι από το «παιχνίδι»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τα περιστατικά θανάτων από το «παιχνίδι του πνιγμού» είναι δεκάδες, μόνο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, από το 1995 ως το 2007, είχαν καταγραφεί 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων από 6 ως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους, αφού επιχείρησαν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είναι αγόρια, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών, όπως αναφέρεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου, παράλληλα επισημαίνουν πως ενώ δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ως σήμερα, φαίνεται πως εν λόγω «μόδα» δεν έχει κοπάσει.

Το «παιχνίδι του πνιγμού»: Η επικίνδυνη «μόδα» που σκοτώνει

Τους τελευταίους μήνες μια άκρως επικίνδυνη «μόδα» έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο διαδίκτυο.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024