Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσική επίθεση... στις ΗΠΑ για τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν

Ρωσική επίθεση… στις ΗΠΑ για τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν

Οι ΗΠΑ πρέπει τουλάχιστον να πάψουν να επεμβαίνουν με παράνομες απόπειρες επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν, έκρινε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν, έκρινε χθες Τρίτη ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

«Να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις»

«Για να σωθεί το ΚΟΣΔ [σ.σ. το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η διεθνής συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας], όλα τα μέρη οφείλουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους πρέπει τουλάχιστον να πάψουν να επεμβαίνουν με παράνομες απόπειρες επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έγραψε στο Twitter ο Ουλιάνοφ, αναφερόμενος σε «λύση που είναι εύκολο να διατυπωθεί, αλλά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί».

Ο ρώσος διπλωμάτης χαρακτήρισε εξάλλου «μάλλον προβλέψιμες» τις εξελίξεις όσον αφορά το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας.

«Προβλέψιμες οι νέες αποκλίσεις»

«Οι νέες αποκλίσεις του Ιράν από το ΚΟΣΔ είναι μάλλον προβλέψιμες. Η Τεχεράνη τηρεί την απόφασή της να λαμβάνει μέτρα κάθε δύο μήνες», εξήγησε ο πρεσβευτής.

Για την «επιβίωση της συμφωνίας» του 2015 για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας «επείγει να αναληφθούν το συντομότερο προσπάθειες για την αποκατάσταση της ισορροπίας», ιδίως ως προς την οικονομική πτυχή της συμφωνίας, πρόσθεσε ο Ουλιάνοφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024