Την προστασία προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας τη σημασία της για την Ελλάδα και τους έλληνες παραγωγούς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «πλέον προστατεύονται έξι σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου», ενώ «στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ ΕΕ και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται έξι σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους.

Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά».

Γράψτε το σχόλιό σας