Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 RWD: Σε καθεστώς μονιμότητας

Audi R8 RWD: Σε καθεστώς μονιμότητας

Η γερμανική φίρμα αποφάσισε να μονιμοποιήσει την πισωκίνητη έκδοση του επιβλητικού supercar η οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται και επισήμως στην ανανεωμένη γκάμα του.

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, το γερμανικό supercar ανανεώθηκε αποκτώντας πιο αιχμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αλλά και περισσότερη ισχύ σε αμφότερες τις εκδόσεις του (βασική και S) οι οποίες αξιοποιούν έναν ατμοσφαιρικό V10 με χωρητικότητα 5,2 λίτρων τον οποίο μοιράζονται με την Lamborghini Huracan.

Λίγο πριν την παραπάνω ανανέωση, η Αudi είχε προσθέσει στην γκάμα μια πισωκίνητη έκδοση με τα διακριτικά V10 RWS η παραγωγή της οποίας όμως είχε προσδιοριστεί σε 999 μονάδες και η οποία διατέθηκε αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017.

Αυτή την φορά, η συγκεκριμένη έκδοση επέστρεψε για να μείνει, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά επιδόσεων και φιλοξενώντας μια 540 ίππων και 540 Nm ροπής  παραλλαγή του V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων η οποία συνδυάζεται με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο συμπληρώνεται από την παρουσία ενός διαφορικού στον πίσω άξονα.

Σημειώνεται επίσης ότι η πισωκίνητη έκδοση είναι και κατά 65 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου.

Η νέα έκδοση θα τοποθετηθεί κάτω από τα R8 quattro ισχύος 570 ίππους  και την κορυφαία επίσης τετρακίνητη έκδοση Performance των 620 ίππων αποτελώντας το νέο ίσως και πιο διασκεδαστικό όσο και πιο αυθεντικά σπορ εφαλτήριο στην γκάμα του R8.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο στην coupe όσο και στην spyder-ανοιχτή εκδοχή του R8, ενώ ανεξαρτήτως εκδοχής αμαξώματος το R8 RWS έχει υποδεχθεί πλέον και τις νέες σχεδιαστικές προσθήκες που του υπαγορεύει η ανανέωση του συνόλου της γκάμας.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη επιδόσεων, η Coupe πισωκίνητη έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 320 χλμ./ώρα. Η Spyder είναι κατά 1/10 του δευτερολέπτου βραδύτερη στο sprint των 0-100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται επίσης ελάχιστα σε 317 χλμ./ώρα.

Δεδομένης της απουσίας κινητήριου άξονα στο μπροστινό τμήμα, οι μηχανικοί της Audi έχουν φροντίσει με την ενεργοποίηση του προγράμματος Sport, να επιτρέψουν στους δεξιοτέχνες να επιδιώξουν drifts τα οποία φυσικά είναι ελεγχόμενα από τα ηλεκτρονικά συστήματα της έκδοσης.

Η διάθεση της νέας έκδοσης αναμένεται να ξεκινήσει από το 2020.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024