Η ώρα του πρωθυπουργού δεν είναι φιλικό παιχνίδι, αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε αιτιάσεις για την απουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Ώρα του πρωθυπουργού, την περασμένη Παρασκευή.

Να υλοποιήθούν οι μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τίτλο «Ο γόρδιος δεσμός και ο παραλογισμός στο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να λυθεί»» η οποία είχε κατατεθεί μία ημέρα μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, «στο οποίο συμπεριλήφθηκε τροπολογία που επιλύει και το τελευταίο ζήτημα σε ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του βουλευτή ως «»βοήθεια» στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ».

Η κ. Γεροβασίλη επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε «σε σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που θα εκπονήσει η κυβέρνηση του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτός έγινε το 2015, σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και εγκρίθηκε από τους θεσμούς που είχαν θέσει αιρεσιμότητα στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια, διότι η χώρα μας δεν είχε εκείνη την περίοδο επαρκή σχεδιασμό» και τον καλεί «να προχωρήσει στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων επί ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην κυκλική οικονομία, που είχαν λάβει και τη θετική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο