Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο - Σχεδιασμός για πιθανές προσλήψεις

Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο – Σχεδιασμός για πιθανές προσλήψεις

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛ.ΑΣ καθώς είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες»

Την δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος».

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛ.ΑΣ καθώς είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Ειδικά για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Επανερχόμενος στο θέμα των συμβασιούχων υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση 3 μήνες πριν τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων» και ότι «δεν θα συνεχιστεί το ίδιο φυσικά» ενώ τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά».

Εξήγγειλε, δε, ότι ως πολιτική δέσμευση ότι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Για τα πλεονάσματα

Για το στόχο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός Εσωτερικών θύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα τηρήσουμε τις συμφωνίες τα πρώτα δύο χρόνια και μετά θα θέσουμε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το 2021 θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Για το προσφυγικό

Ως προς το προσφυγικό και τη διαχείρισή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις «σοβαρές μετακινήσει με διασπορά για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ηπειρωτική χώρα» υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και θα τις στηρίξουμε με επείγοντα μέτρα».

Για τα απορρίμματα

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και για μια «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική γιατί την προηγούμενη 4ετια δεν έγινε καμία μελέτη».

Επισήμανε, δε, ότι είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020 γιατί διαφορετικά «μετά το τέλος του χρονου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».

«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξέφρασε την πρόθεση «εάν κάπου δεν γίνεται αυτό θα έχει συνέπειες».

«Δεσμεύομαι ότι είναι στόχος μέσα στην 4ετια να τελειώσουμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» κατέληξε για το θέμα ο υπ. Εσωτερικών.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024