Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έγγραφο Novartis : Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας διαμηνύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έγγραφο Novartis : Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας διαμηνύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν στην τοποθέτηση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis

Η αποκάλυψη του εγγράφου της Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis, αποτελεί την απόδειξη ότι δεν υπάρχει σκευωρία, διαμηνύουν στελέχη της Κουμουνδούρου, με φόντο τις αποκαλύψεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι από το έγγραφο προκύπτει σαφώς, ότι οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους τους δέκα πολιτικούς, είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα και εν αναμονή της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis την ερχόμενη Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα επιμείνει στην τοποθέτηση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη ως μέλη στην επιτροπή, παρά την αρνητική εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Χαρίτσης : Αλίμονο αν μιλάει κανείς για σκευωρία με το FBI

«Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με φόντο τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της Ελένης Τουλουπάκη.

«Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για ‘σκευωρία’ με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το πολύκροτο σκάνδαλο, έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για την πλήρη έκτασή του, και βεβαίως, η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα θα επιλέξει ποιοι βουλευτές μας θα θέσουν τα ερωτήματα στην προανακριτική επιτροπή», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν κάποιοι στην κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση», και σημείωσε πως «αυτό δεν γίνεται ερήμην του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής τους»

Όσο για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη στην προανακριτική, επέστρεψε για ακόμη μια φορά το «γάντι» στον Πρόεδρο της Βουλής: «Μας ενδιαφέρει να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη που έχει διασαλευθεί. Ο κ. Τασούλας δυστυχώς επιχειρεί να νίψει τα χείρας του, ομολογεί, βέβαια, ότι είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση, αλλά επιλέγει να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

«Αύριο θα υπάρξουν νέες προσπάθειες ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να συναίνεσουμε σε παιχνίδια με τους θεσμούς. Από πλευράς μας δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των μελών της επιτροπής. Αυτό, εξάλλου, δεν είναι άποψη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, παραπέμποντας και στην άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

Βούτσης : Έωλη η όποια υπόνοια περί σκευωρίας

«Το γεγονός καθιστά απολύτως έωλη και ανακριβή την όποια υπόνοια περί σκευωρίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης, στον απόηχο των αποκαλύψεων του εγγράφου για τη Novartis.

« Το ότι αναγνωρίζει, αν είναι έτσι, πως κάποιοι εκ των μαρτύρων είναι οι ίδιοι που είχαν κληθεί από το FBI καθιστά απολύτως ανακριβή και στα όρια της συκοφαντίας την όποια ένσταση ότι θα μπορούσε να στηθεί αυτό το πράγμα. Δεν στήνονται αυτά τα πράγματα με το FBI!», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

«Δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας»

Όσον αφορά στη συμμετοχή των Τζανακόπουλου και Πολάκη στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «τυπικά, το τι θα γίνει θα το ξέρουμε αύριο».

«Είναι σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας. Σίγουρα δεν θα σταλούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν. Ο χρόνος μπορεί να δώσει σωφροσύνη και στην άλλη πλευρά, για να μην πάμε σε έκρυθμες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ έκανε λόγο για αδιανόητη εξαίρεση.

«Μπορεί μόνο να στηριχθεί, με επιχειρήματα που είναι απολύτως έωλα, σε μια διάταξη ότι αν ήταν ήδη κάποιοι μάρτυρες. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Ουδέποτε εκλήθησαν να μαρτυρήσουν για αυτή την υπόθεση. Είναι αδιανόητη η επιμονή της πλειοψηφίας της επιτροπής», τόνισε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Για αυτό ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί τυπικά να κρατήσει μια απόσταση από τα τεκταινόμενα».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024