Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Βουλγαράκης στο One Channel: Πάνε να στήσουν σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis

Γ. Βουλγαράκης στο One Channel: Πάνε να στήσουν σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis με τους προστατευόμενους μάρτυρες που φέρονται να κατέθεσαν και στις ΗΠΑ, σημειώνει πως «αποδεικνύεται ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Αποδεικνύεται το γεγονός ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως. Πρέπει να καλέσουμε σε όλους τους τόνους, να μην επηρεάζεται το νομοθετικό σώμα από την εκτελεστική εξουσία

Τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παππαγγελόπουλο, αλλά και τα κυβερνητικά πεπραγμένα, σχολιάζει στην εκπομπή One Direct Weekend, το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βουλγαράκης.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis με τους προστατευόμενους μάρτυρες που φέρονται να κατέθεσαν και στις ΗΠΑ, σημειώνει πως «αποδεικνύεται ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Αποδεικνύεται το γεγονός ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως. Πρέπει να καλέσουμε σε όλους τους τόνους, να μην επηρεάζεται το νομοθετικό σώμα από την εκτελεστική εξουσία.

»Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμός και πρέπει να εκπροσωπεί όλα τα κόμματα. Καταρρίπτεται η όποια γκρίζα ζώνη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έστησε σκευωρία για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το FBI.

»Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε πολιτικό αλλά σε και σε υπόλοιπα επίπεδα». Σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή και το θέμα που προέκυψε με την πλειοψηφία να ζητά την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη, επισημαίνει πως «με βάση τον κανονισμό της βουλής, ο πρόεδρος της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να διορίσει τα στελέχη που θα εκπροσωπούν το κόμμα στην επιτροπή.

»Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις της στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είναι επίσης θεσμός, την οποία έταξε εκεί ο λαός για να παρακολουθεί την και να ελέγχει την εξουσία».

«Πάει να στηθεί σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ»

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται εξωθεσμικά. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ για να φέρει άπλετο φως. Άλλοι προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια. Αύριο θα κάνει δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας, για την Προανακριτική» τονίζει και συμπληρώνει πως «ο κ. Πολάκης επιλέχθηκε γιατί ξέρει καλά τι συνέβη στα φάρμακα, ο κ. Τζανακόπουλος είναι εξαίρετος νομικός. Πάει να στηθεί μια σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγορούν εμάς για σκευωρία. Πάει να στηθεί ένα παιχνίδι για να φύγουμε από το σκηνικό. Να μιλάμε για ασήμαντα πράγματα και όχι για τα σημαντικά. Η Προανακριτική πρέπει να συνεχιστεί».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση υπογραμμίζει πως γίνεται «εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν ζητάμε εκλογές».

«Καλώς ορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πολυδιάστατη και εξωτερική πολιτική. Χαιρόμαστε για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κίνα. Και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι. Όταν εμείς τιμούσαμε Κίνα και Ρωσία στη ΔΕΘ, κάνοντας πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και αποκομίζοντας οφέλη για τη χώρα, η ΝΔ μας κατηγορούσε συνεχώς» συμπληρώνει.

Ακόμα, καταγγέλλει ως «σκανδαλώδες το να ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, όταν αναγνωρίζεται το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης».

Τέλος, υποστηρίζει πως «η ΝΔ δεν πρέπει να κουνάει το δάκτυλο. Ούτε στο προσφυγικό ούτε στη Συμφωνία ων Πρεσπών. Έρχεται να λουστεί αυτά που έκτισε προεκλογικά. Δυστυχώς όμως αυτό είναι σε βάρος του λαού».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024