Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπόπουλος - Φίλης στο One Channel για τις επιδιώξεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας στη Συρία

Ρομπόπουλος – Φίλης στο One Channel για τις επιδιώξεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας στη Συρία

Ο δημοσιογράφος του One Channel Ανδρέας Ρομπόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης μίλησαν στην την εκπομπή One Line για την επόμενη μέρα στη Συρία, όπου ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες της Τουρκίας με τη Ρωσία, αλλά και για τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή

Για την επόμενη μέρα στη Συρία, όπου ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες της Τουρκίας με τη Ρωσία, αλλά και για τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή μίλησαν μέσα από την εκπομπή One Line ο απεσταλμένος του One Channel στην Τουρκία, Ανδρέας Ρομπόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Σχετικά με τις κοινές περιπολίες της Ρωσίας με την Τουρκία ο κ. Ρομπόπουλος υπογράμμισε πως έληξε σε 4 ώρες χωρίς περιπέτειες. Ωστόσο, έκανε λόγο για προβλήματα σε άλλες περιοχές όπου πέθανε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερις, από έκρηξη.

«Σήμερα στην Άγκυρα βρίσκεται νέα ρωσική αντιπροσωπεία για τις λεπτομέρειες για να κανονίσει τις λεπτομέρειες όπως ο τρόπος, η διάρκεια και η συχνότητα της περιπολίας.

Ο ίδιος παράλληλα έκανε λόγο για εντεινόμενη αμερικανική παρουσία στην περιοχή. «Δεν φαίνεται διατεθειμένος να παρατήσει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα« τόνισε και κατέληξε πως τις τελευταίες ώρες φαίνεται να συνυπάρχουν «δίπλα δίπλα ρωσικές και αμερικανικές δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης τόνισε πως οι ΗΠΑ μένουν στην περιοχή για δύο λόγους. «Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή συνίσταται για τις πετρελαιοπηγές, αλλά επειδή τους δίνει λόγο και ρόλο στη Συρία». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «εκεί είναι ο διάδρομος που συνδέει ουσιαστικά το Ιράν με το Λίβανο, μέσω Συρίας. Ο κεντρικός στόχος των ΗΠΑ είναι να αναδιπλωθεί το Ιράν από Συρία, Ιράκ και Λίβανο. Πιστεύω ότι έχει και αυτή τη λογική» είπε.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν κάποιου είδους συνεννόηση». Διευκρίνισε, δε, πως κερδισμένη βγήκε η Τουρκία από όλη την υπόθεση, αφού «ό,τι συνέβη για την Τουρκία, ήταν αρκετά βολικο. Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν γρήγορα και η Τουρκία έμεινε για μικρότερο χρονικό διάστημα εκτεθειμένη απέναντι στους κούρδους μαχητές που είναι ετοιμοπόλεμοι και θα μπορούσαν να καταφέρουν πολύ σημαντικά πλήγματα, ενώ πήρε αυτό που ήθελε». Παράλληλα υπογράμμισε ότι και οι Ρώσοι καταφέρνουν τον σκοπό τους, να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής ανάμεσα σε Δαμασκό και Άγκυρα.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024