Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάκης Βορίδης και τα πράγματα που απλώς δεν λέγονται

Ο Μάκης Βορίδης και τα πράγματα που απλώς δεν λέγονται

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με φόντο το Silly Walk στην παρέλαση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Καθόλου άνετα δεν πρέπει να αισθάνθηκε η Νέα Δημοκρατία μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την παρέλαση α λα Monty Python στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.

Τι συνέβη;

Ο Μάκης Βορίδης με αφορμή την πράξη των 10 κοριτσιών να παρελάσουν τύπου Monty Python αρχικά στήριξε απολύτως των δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Βούρο, ο οποίος τις χαρακτήρισε «γελοία υποκείμενα» και επιχείρησε να τις στοχοποιήσει γράφοντας στο Facebook ότι  «η ταυτοποίησή τους έχει ξεκινήσει».

«Πολύ καλά τα είπε, καλά κάνει» ο δήμαρχος είπε ο κ. Βορίδης, ακόμα και όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής του επεσήμαναν ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, πρόκειται για παιδιά. «Παιδιά, ξεπαιδιά», απάντησε ο κ. Βορίδης.

Προσπαθώντας να αναλύσει το σκεπτικό του, εξέφρασε μεν την αμφιβολία για το αν πρόκειται για παιδιά, αλλά και στην περίπτωση που είχαμε να κάνουμε με ανηλίκους ο κ. Βορίδης ήταν και πάλι κάθετος. «Πολύ καλά έκανε», ο δήμαρχος είπε ο κ. Βορίδης. «Δεν είναι μωρά».

Μέχρι και στο σημείο αυτό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την πεποίθηση ότι μόνο αν το ανήλικο παιδί είναι μωρό δεν πρέπει να στοχοποιείται. Ένας 16χρονος κατά το κυβερνητικό στέλεχος, επειδή σε 365 μέρες θα μπορεί πλέον και να ψηφίζει, μπορεί να στοχοποιείται από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους των πολιτών σε θέσεις εξουσίας.

Δεν σταμάτησε εκεί

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι 2 χρονών. Είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Και στο σημείο αυτό ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φάνηκε να μιλά για μια κατηγορία συμπολιτών μας ταυτίζοντάς τους με τα μωρά.

Η αντίδραση Κυμπουρόπουλου

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε έντονα στην επίμαχη δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, προσβλητική και μειωτική, ενώ ζήτησε και την απόσυρσή της. Τόνισε μάλιστα ότι σε άλλες χώρες η δήλωση του υπουργού θα άγγιζε τα όρια του hate speech.

Παρά την παρέμβαση του κ. Κυμπουρόπουλου, ο Μάκης Βορίδης δεν έκανε βήμα πίσω. Αντιθέτως έκανε λόγο για προκλητική διαστρέβλωση των λεγομένων του, σημειώνοντας ότι ξεκάθαρα μιλούσε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό. Μίλησε μάλιστα για προβοκάτσιες εκ μέρους «αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

Πιστεύοντας προφανώς και  ο ίδιος ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν είναι μέρος μια τέτοιας προβοκάτσιας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο ευρωβουλευτής του κόμματός του ή δεν τον κατάλαβε ή έκανε εσφαλμένη εκτίμηση.

Στο τέλος της ημέρας

Ανεξάρτητα από το αποτύπωμα της δήλωσης του Μάκη Βορίδη και ποιο ήταν το μήνυμα που εν τέλει ήθελε να περάσει ο υπουργός, μπορεί κανείς ανιχνεύσει μίαν ακόμη στρέβλωση που αφορά γενικά στον πολιτικό διάλογο στη χώρα.

Οι πολιτικοί ούτε παρερμηνεύονται πάντα, ούτε διαστρεβλώνονται διαρκώς από αντίπαλα πολιτικά κέντρα. Δεν περιμένει πάντα κάποιος τους πολιτικούς μας στη γωνία του τηλεοπτικού παραθύρου για να ρίξει λάσπη, ούτε καραδοκεί στις σκιές για να τους πετύχει να κάνουν σφάλμα στο συντακτικό ή να τους ξεφύγει η λάθος λέξη. Οι άνθρωποι εκεί έξω που παρακολουθούν τηλεοπτικές συζητήσεις δεν έχουν κάποιου είδους όρεξη να ανοίξουν τους δέκτες τους και να ερμηνεύσουν ότι ένας αιρετός τους προσβάλει. Ούτε φταίει η λεγόμενη «πολιτική ορθότητα».

Το ζήτημα δεν έχει σενάριο, πλοκή, δεν έχει προβοκάτσια και λοιπά μυστήρια. Είναι απλοϊκό. Κάποια πράγματα απλώς δεν λέγονται.

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024