Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυμπουρόπουλος : Προσβλητική η δήλωση Βορίδη περί αναπηρίας

Κυμπουρόπουλος : Προσβλητική η δήλωση Βορίδη περί αναπηρίας

Οργισμένη ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου για τη δήλωση του Βορίδη περί αναπηρίας, με αφορμή το περιστατικό με την παρέλαση αλά Monty Python κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εσωτερικούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί το θέμα των ημερών με την παρέλαση αλά Monty Python που πραγματοποίησαν κοπέλες στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την 28η Οκτωβρίου.

Μία ατυχής τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, προκάλεσε την οργή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Βορίδης: «Με 16χρονες συνομιλείς κανονικά – Δεν είναι ανάπηρες»

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή, ο Μάκης Βορίδης καταδίκασε με σκληρά λόγια την πράξη των κοριτσιών.

Μίλησε για “αηδίες” από 16χρονα, διατυπώνοντας μάλιστα αρκετές φορές τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρόκειται “για παιδιά” υπονοώντας σαφώς πως η ηλικίας τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εξής φράση του υπουργού: “Είναι παιδιά, αν είναι, εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση”.

Κυμπουρόπουλος: Στα όρια του hate speech η δήλωση Βορίδη

Η δήλωση αυτή του Μάκη Βορίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι τέτοιες δηλώσεις κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα για τα ανάπηρα άτομα.

«Η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί! Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα!», γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Αιχμές αφήνει και για το γεγονός ότι η δήλωση Βορίδη δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους στο πάνελ της εκπομπής. «Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech (σ.σ. ρητορικής μίσους)», σημειώνει ακόμη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Γι’ αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχή άστοχη δήλωση», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024