Με τον δήμαρχο της περιοχής και τη διευθύντρια εκπαίδευσης, επικοινώνησε η Σοφία Ζαχαράκη με φόντο την παρέλαση 10 κοριτσιών α λα Monty Python στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Την δράση 10 κοριτσιών που παρέλασαν α λα Monty Python στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  σχολίασε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν πρόκειται για μαθητές, ούτε για δημότες της περιοχής»

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν της Φιλαδέλφειας, ένα συμβάν κατά τη διάρκεια της παρέλασης που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις. Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της πόλης και τη διευθύντρια εκπαίδευσης και η ενημέρωση ήταν ότι δεν πρόκειται για μαθητές των σχολείων της περιοχής, αλλά ούτε και για δημότες, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος» είπε η Σοφία Ζαχαράκη.

Ήταν μια καλλιτεχνική παρέμβαση λένε τα 10 κορίτσια

Πάντως σε κείμενό τους που απέστειλαν στην Εφημερίδα των Συντακτών τα 10 κορίτσια τονίζουν μεταξύ άλλων: «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Όπως αναφέρουν, προχώρησαν σε μια «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης» «χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας», κάνοντας λόγος για «καλλιτεχνική παρέμβαση».

Όσον αφορά τον λόγο που τα κορίτσια επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή αναφέρουν ότι «επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr