Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Τζέικομπς: Σε δημοπρασία η προσωπική του συλλογή έργων τέχνης

Μαρκ Τζέικομπς: Σε δημοπρασία η προσωπική του συλλογή έργων τέχνης

Πολύτιμα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του διαμερίσματός του Μαρκ Τζέικομπς στη Νέα Υόρκη σύντομα θα πωληθούν σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Χάρη στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s θαυμαστές του Marc Jacobs (Μαρκ Τζέικομπς) θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν λίγο όπως ο θρυλικός αμερικανός σχεδιαστής μόδας.

Πολύτιμα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του διαμερίσματός του Μαρκ Τζέικομπς στο Γουέστ Βίλατζ  στη Νέα Υόρκη σύντομα θα πωληθούν σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Περισσότερα από 150 έργα καλλιτεχνών όπως οι Εντ Ρούσα, Ρίτσαρντ Πρινς, Ουρς Φίσερ και Άντι Γουόρχολ, Μορίς Μαρινό, Φρανσίς Πικαμπιά, Αλμπέρτο και Ντιέγκο Τζακομέτι και έπιπλα των Εζέν Πριτζ και Πολ Ντιπρέ Λαφόν θα βρεθούν στο στόχαστρο συλλεκτών που αναζητούν αντικείμενα που ενέκρινε ο Μαρκ Τζέικομπς σε μία σειρά δημοπρασιών.

Ειδικότερα ο οίκος Sotheby’s πραγματοποιεί  στις 13 Νοεμβρίου δημοπρασία με τίτλο «Ιμπρεσιονισμός και Ημέρα Σύγχρονης Τέχνης», στις 14 Νοεμβρίου μία άλλη με τίτλο «Απογευματινή Δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης», στις 15 Νοεμβρίου μία άλλη με τίτλο «Ημέρα Σύγχρονης Τέχνης» και τέλος μία στις 9 Δεκεμβρίου με τίτλο «Πολύτιμα Κοσμήματα».

Ο Sotheby’s σχεδιάζει επίσης στις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη δημοπρασία αντικειμένων και επίπλων του Μαρκ Τζέικομπς από την κατοικία του στο Παρίσι με τίτλο «Marc Jacobs: A Life of Design».

Τη δεκαετία του ’80, ο Μαρκ Τζέικομπς περνούσε πολλές νύχτες μαζί με σύγχρονους ζωγράφους όπως ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά και ο Φραντσέσκο Κλεμέντε, αλλά και πληθώρα άλλων καλλιτεχνών.

Αλλά ήταν η έκθεση του Μάικ Κέλι στο Μουσείο Whitney Αμερικανικής Τέχνης γύρω στο 2000, που έκανε τον  Μαρκ Τζέικομπς, να συνδεθεί με την τέχνη, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στον Sotheby’s. Αργότερα βλέποντας μια έκθεση με εκτυπώσεις του Κέλι διδάχθηκε από τον συλλέκτη Τζον Ρέινχολντ πως να αγοράζει έργα τέχνης.

Πίνακες της Ελίζαμπεθ Πέιτον και Κάρεν Κίλιμνικ και το άτιτλο έργο τέχνης του Ρίτσαρντ Πρινς («Τέσσερις γυναίκες κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση») καθώς και φωτογραφίες, είναι μερικά από τα κομμάτια τα οποία πρόκειται να πωληθούν στη δημοπρασία.

Το έργο του Ρούσα “She Gets Angry at Him” (Θυμώνει μαζί του) αναμένεται να είναι το πιο ακριβό στη δημοπρασία, καθώς η τιμή του εκτιμάται στα 2 -3 εκατομμύρια δολάρια.

«Αγαπώ το πνεύμα του Εντ Ρούσα, ο οποίος για μένα είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Αμερικανός καλλιτέχνης» ανέφερε ο Μαρκ Τζέικομπς.

Ο σχεδιαστής μόδας πρόσφατα απέκτησε με τον σύζυγό του, Τσαρ Ντεφραντσέσκο τετραώροφη κατοικία σχεδιασμένη από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ στο Ράι της πολιτείας της Νέας Υόρκης και αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, στην οδό Bethune έναντι 14,5 εκατ. δολαρίων.

photos: Sotheby’s.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024