Με θαλασσινή αύρα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, χάρη στην αυξημένη ποσόστωση πλαστικών μερών από ανακυκλωμένα δίχτυα, το Ocean φιλοδοξεί να αποτελέσει το υπόδειγμα πολυτελούς ηλεκτρικού SUV με περιβαλλοντική συνείδηση.

Η «πολύπαθη» όσο και niche Fisker αποκάλυψε ένα νέο, πολυτελές και αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα επιχειρήσει να αντιπαρατεθεί στις ολοένα αυξανόμενες προτάσεις του… ηλεκτρικού χώρου, όπως το Tesla Model X και τα πιο mainstream αλλά εξίσου ηλεκτροκίνητα Audi e-tron και Mercedes EQC.

Το Ocean όπως ονομάζεται θα παρουσιαστεί επισήμως στις 4 Ιανουαρίου 2020 με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από τα τέλη του 2021. Παρ΄όλα αυτά θα είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία για τους ενδιαφερόμενος οι οποίοι θα μπορούν να εκφράσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους από τις 27 Νοεμβρίου ενώ οι πρώτες παραδόσεις  εκτιμώνται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Πλην των πληροφοριών που αφορούν το χρονοδιάγραμμα, η Fisker αποκάλυψε ότι το νέο ηλεκτρικό SUV εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου 80 kWh οι οποίες θα του εξασφαλίζουν αυτονομία μεταξύ 400 και 490 χλμ.

Επίσης αν και επί του παρόντος η αμερικανική φίρμα δεν δίνει διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, κατά τις προσφιλείς της συνήθειες, το Ocean αναμένεται να διαθέτει ένα κουαρτέτο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα για κάθε τροχό.

Επιπλέον σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του φιλικού προς το περιβάλλον προφίλ του, ένα μέρος των πλαστικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Έτσι τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα δίχτυα ενώ οι επενδύσεις των καθισμάτων από ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα. Επίσης, πολλές λεπτομέρειες από καουτσούκ κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ελαστικά, στοιχείο που συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ιδιαιτέρως ρυπογόνου «κατάλοιπου» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Ocean διαθέτει επίσης φωτοβολταϊκά στοιχεία στην οροφή του τα οποία σύμφωνα με τις συστάσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της αυτονομίας και της ενεργειακής του αυτάρκειας κατά περίπου 1.600 χλμ. ετησίως.

Σε αντίθεση με τις συνήθειες του ηλεκτρικού είδους, η Fisker αξιοποίησε τον κενό χώρο που προκύπτει στο μπροστινό τμήμα για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών του Ocean αλλά και μιας υπεραποδοτικής μονάδας κλιματισμού, απελευθερώνοντας έτσι επιπλέον χώρο στον θάλαμο επιβατών.

Πλην των τεχνικών και εξοπλιστικών χαρακτηριστικών του νέου SUV, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής της αμερικανικής φίρμας, Henrik Fisker, ο στόχος υπήρξε η δημιουργία ενός πολυτελώς προσιτού αυτοκινήτου το οποίο θα λειτουργήσει ως πυξίδα και παράδειγμα για την αξιοποίηση βιώσιμων υλικών σε όλες τις εκφάνσεις ενός αυτοκινήτου και θα οδηγήσει την αλλαγή προς ένα πιο θετικό τρόπο σκέψης».

Εξ ου και δεδομένα το Ocean θα διατεθεί και μέσω βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων χρονομίσθωσης τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαχειριστούν και να «κλείσουν» μέσω εφαρμογών στα κινητά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr