Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι να μαγειρέψω σήμερα; Δέκα συνταγές για όλους!

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Δέκα συνταγές για όλους!

Νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο

«Τι να φτιάξω πάλι σήμερα;», «Όχι, ζυμαρικά φάγαμε και χτες», «Πάλι κρέας να μαγειρέψω;»: Είναι ο εσωτερικός μονόλογος κάθε νοικοκυράς ή κάθε εργένη που αγαπά την κουζίνα. Αν αναρωτιέστε κι εσείς τι να βάλετε σήμερα στο «τσουκάλι», σας προτείνουμε μερικές νόστιμες ιδέες για να μυρίσει το σπίτι σας από μαγειρεμένο φαγητό, μέσα σε λίγο χρόνο.

Μακαρονάδα με κιμά
Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις.

Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Υλικά για 6 άτομα
6 μπούτια κοτόπουλου
1 πακέτο άγριο ρύζι
3 κουταλιές μέλι
1 λεμόνι στυμμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμιγνύοντας το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σας εγγυόμαστε ότι η γλυκιά γεύση θα δώσει άλλη διάσταση στα πιάτα σας.

TA NEA Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν:«Τι να μαγειρέψω σήμερα;». Χρυσές συνταγές ενός αιώνα, του Νικόλαου Τσελεμεντέ, δίνουν την απάντηση!

Μαζί, Down Town. Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του One Channel είναι αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά!

Ακόμη, 35 προσωπικότητες φωτογραφίζονται στο καθιερωμένο αφιέρωμα, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.


Πίτσα
Υλικά
Έτοιμη ζύμη
1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ζαμπόν, Λουκάνικο
Τριμμένο τυρί ένταμ
Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
Μανιτάρια
Ρίγανη

Η εύκολη αυτή συνταγή προϋποθέτει φαντασία, καθώς μπορείτε να αυτοσχεδιάστε στα υλικά της γέμισης. Αλλαντικά, μυρωδικά και τυριά προσφέρουν πολλές επιλογές για να ικανοποιήσετε τα στομάχια που γουργουρίζουν. Πάνω στη ζύμη απλώνετε τις ντομάτες στη συνέχεια τα αλλαντικά, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και φυσικά το τυρί. Με την προσθήκη του ελαιόλαδου και της ρίγανης η πίτσα είναι έτοιμη για φούρνισμα. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς και καλή όρεξη… «α λα ιταλικά».

Για τους… παραδοσιακούς
Τα ελληνικά τυριά δίνουν μια γεύση παράδοσης που ικανοποιεί τους απανταχού φίλους της τυρόπιτας. Δοκιμάστε σήμερα μια συνταγή που θα έκανε περήφανη τη γιαγιά σας.

Τυρόπιτα
Υλικά
1 πακέτο ζύμη κουρού
400γρ. κρητικό ανθότυρο
200γρ. φέτα
200γρ. μανούρι
5 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο λάδι και αλεύρι

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κολλώντας τις άκρες του με το πρώτο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Η τυρόπιτα είναι αχνιστή και έτοιμη για σερβίρισμα.

Η λύση του εργένη
Η ομελέτα είναι πάντα από τις πρώτες σκέψεις όταν δεν υπάρχει χρόνος για να μαγειρέψετε κάτι πιο περίπλοκο. Ωστόσο, οι παραλλαγές είναι αυτές που δίνουν μια νότα ευχάριστης νοστιμιάς στο «πρόχειρο» αυτό φαγητό.

Ομελέτα πάνω σε αραβική πίτα
Υλικά
1 αραβική πίτα
5 αυγά
500γρ. φέτα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Σε ένα τηγάνι καίμε μία κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε το τυρί για να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφού τηγανίσουμε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές, σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και ετοιμάζουμε την πίτα, η οποία απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μαγειρέματος.

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την ομελέτα πάνω στην πίτα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα συνηθισμένα αυγά, αλλά μαγειρεμένα μέσα στο δημοφιλές ελληνικό τυρί.

Οι ελαφριές προτάσεις
Αν κάνετε δίαιτα, αν απλά προσέχετε τη διατροφή σας ή αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο για να αφιερώσετε στην κουζίνα σας, μία σαλάτα είναι η χρυσή τομή που θα χορτάσει το αίσθημα της γεύσης σας και θα σας κρατήσει σε φόρμα.

Σαλάτα με ρόκα και μουστάρδα
Υλικά
Ρόκα
Ντομάτα
2 κριθαρένια παξιμάδια
2 κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο, ξίδι (το μισό από το λάδι), μισό κουταλάκι μουστάρδα και αλατοπίπερο για τη βινεγκρέτ

Προσθέτουμε τη ρόκα και τα υλικά κομμένα σε ένα μπολ και αφού φτιάξουμε την βινεγκρέτ αναμιγνύοντας το λάδι το ξύδι την μουστάρδα και το αλατοπίπερο, περιχύνουμε τα λαχανικά. Οι επιλογές είναι απεριόριστες, αφού στη συγκεκριμένη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε τυρί, ελιές ή ακόμη και αβοκάντο για μια πιο εξωτική εκδοχή.

Σαλάτα με τόνο και κριθαράκι
Υλικά
½ πακέτο κριθαράκι μέτριο
Μία κονσέρβα τόνου σε νερό
Μισή ντομάτα
Πράσινο μήλο
Φρέσκο τυρί

Βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κριθαράκι, τον τόνο, την ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και λίγο μήλο (με τη φλούδα του) ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε προαιρετικά με φρέσκο τυρί και παραδοσιακά κριτσίνια. Η σαλάτα αυτή είναι μια δροσερή πρόταση που θα σας χορτάσει νόστιμα ακόμη και κρύα.

Με άρωμα Ανατολής
Αν σήμερα θέλετε κάτι διαφορετικό, όπως να φέρετε άρωμα Κίνας στο τραπέζι σας με σπιτική όμως γεύση, δοκιμάστε μια συνταγή με noodles.

Noodles με λαχανικά
Υλικά
1 πακέτο noodles
Κινέζικα λαχανικά (σε κονσέρβα)
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
Soy sauce
Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Βάζουμε για 3 λεπτά τα noodles σε βραστό νερό με αλάτι για να φουσκώσουν. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα λαχανικά (στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε κινέζικα λαχανικά σε κονσέρβα) και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας ένα κουταλάκι soy sauce. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα noodles και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ρίχνοντας την κατάλληλη δόση αλατοπίπερου.

Μπριζόλες μαγειρεμένες με μπύρα
Υλικά
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
½ φλιτζάνι μπύρα
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά μέλι
½ λεμόνι στυμμένο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την μπύρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά και οι «μεθυσμένες» μπριζόλες μας είναι έτοιμες. Η συνοδεία τους είναι στη δική σας δικαιοδοσία, αλλά προτείνουμε μια γρήγορη παρασπονδία με λαχταριστές τηγανιτές πατάτες.

Σπανακόρυζο
Υλικά
½ κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι ρύζι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ ποτήρι ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να αχνίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το νερό, και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του και σερβίρουμε με τον χυμό του λεμονιού. Η αδυναμία του Ποπάι βρίσκεται αχνιστή στο πιάτο σας, έτοιμη για υγιεινές μπουκιές.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024