Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «παιχνίδια» του Ερντογάν και η στάση της Ελλάδας – Ο διεθνολόγος Ν. Λυσιγάκης στο One Channel

Τα «παιχνίδια» του Ερντογάν και η στάση της Ελλάδας – Ο διεθνολόγος Ν. Λυσιγάκης στο One Channel

Ο διεθνολόγος Νίκος Λυσιγάκης μίλησε στην εκπομπή One Direct για το διεθνές σκηνικό όπως διαμορφώθηκε μετά τα τελευταία γεγονότα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και πώς αυτό επηρεάζει την Ελλάδα

Ο διεθνολόγος Νίκος Λυσιγάκης μίλησε στην εκπομπή One Direct για το διεθνές σκηνικό όπως διαμορφώθηκε μετά τα τελευταία γεγονότα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και πώς αυτό επηρεάζει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λυσιγάκη, όταν ο Ερντογάν ξεκίνησε την επιχείρηση στη Β. Συρία αντιμετώπιζε προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του. Ως εκ τούτου η Συρία αποτελεί γι’ αυτόν μια διέξοδο. Στις κινήσεις αυτές του Ερντογάν, το σύνολο της κοινωνίας, τουλάχιστον αυτό που εκφράζεται δημόσια, είναι θετικά διακείμενο.

«Λαμβάνει χώρα το ‘φαινόμενο της συσπείρωσης γύρω από την ηγεσία’, κατά το οποίο η τουρκική κοινωνία φαίνεται να στηρίζει πλήρως τους χειρισμούς του Ερντογάν, κατά συνέπεια ο ίδιος είναι περισσότερο ενισχυμένος απ’ ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα», εξήγησε ο κ. Λυσιγάκης. Τώρα, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες καταφέρονται κατά της Ελλάδας, ο διεθνολόγος υποστήριξε πως πρόκειται για «παιχνίδι επίρριψης ευθυνών», έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Τουρκίας στη Δύση. Παρ’ όλ’ αυτά «ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του και ο ανορθολογισμός στις κινήσεις του προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση».

Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθεί να κατορθώσει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να προβάλλει την τουρκική ισχύ σε κάθε επίπεδο. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Λυσιγάκης τόνισε την ανάγκη αύξησης της ικανότητας του κράτους να επιβάλει την κυριαρχία του εντός των εδαφών του, ενώ σε διεθνές επίπεδο χρειάζεται ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024