Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τις οποίες η Συμφωνία των Πρεσπών είναι στον αέρα μετά το «όχι» των Ευρωπαίων στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο σχολιασμού του καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Λάβδα

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τις οποίες η Συμφωνία των Πρεσπών είναι στον αέρα μετά το «όχι» των Ευρωπαίων στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο σχολιασμού του καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Λάβδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπιανός πρωθυπουργός δραματοποιεί ένα κομμάτι της συμφωνίας.

Όπως είπε «είναι σαφές ότι ο Ζάεφ πιέζει και λόγω εκλογών, ωστόσο υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα. Εχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που εξαρτά τη σταθερότητα στην εφαρμογή της συμφωνίας από παράγοντες που ήταν αδύνατο να ορίσουν ούτε η τότε κυβέρνηση στα Σκόπια ούτε η τότε κυβέρνηση στην Αθήνα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λάβδας συμπλήρωσε πως το πρόβλημα ήταν ότι, ενώ είχε ξεκινήσει καλά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πάρα πολλά σημεία είναι ενδιαφέροντα, χρειάζονταν επαρκής χρόνος για να φράσει στο σημείο που έπρεπε να φτάσει».

Τόνισε δε, πως ούτε η Αλβανία ούτε η Βόρεια Μακεδονία μπορούν να εκβιάσουν την είσοδό τους στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για σοβαρά ζητήματα που θέτει ο Μακρόν.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr