Επτά μέτρα για την αναστήλωση της οικοδομικής δραστηριότητας με ευνοϊκές επιδράσεις για τους ιδιοκτήτες καθώς και για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επιστρατεύει η κυβέρνηση

Επτά μέτρα για την αναστήλωση της οικοδομικής δραστηριότητας με ευνοϊκές επιδράσεις για τους ιδιοκτήτες καθώς και για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επιστρατεύει η κυβέρνηση.

Το πακέτο των ευνοϊκών μέτρων για την αγορά και τους φορολογουμένους θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο και θα συμπληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και στον ΕΝΦΙΑ του 2020.

Αναλυτικά, το σχέδιο αναστήλωσης οικοδομής, η οποία κατέρρευσε στα χρόνια κρίσης και του λίφτινγκ που εξετάζεται στους φόρους που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπει: 1. Αναστολή του ΦΠΑ για 3 χρόνια 2. Πάγωμα φόρου υπεραξίας 3.

Έκπτωση φόρου για εργασίες ανακαίνισης ακινήτων 4.Νέες αντικειμενικές αξίες 5.Επέκταση αντικειμενικών αξιών σε 7.000 περιοχές 6. Νέα μείωση του ΕΦΝΙΑ 7. Ανατροπές στους φόρους μεταβιβάσεων.

Πηγή: onetv.gr 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr