Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσσεξ: Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό - Ήταν μέλος παγκόσμιου κυκλώματος λαθρεμπόρων

Έσσεξ: Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό – Ήταν μέλος παγκόσμιου κυκλώματος λαθρεμπόρων

Τι ανέφεραν οι δικαστήριο

Μέλος ενός παγκοσμίου κυκλώματος λαθρεμπόρων που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση μεγάλου αριθμού μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης στο Έσσεξ, στο οποίο και βρέθηκαν νεκροί οι 39 Κινέζοι, σύμφωνα με την  Δημόσια Κατήγορο του πρωτοδικείου του Τσέλμσφορντ.

Ο Μορίς Ρόμπινσον, 25 ετών, γνωστός ως Mo, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο πρωτοδικείο του Τσέλμφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον στο τέλος του ερχόμενου μήνα.

Ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης, ο οποίος είχε λιποθυμήσει στη θέα των 39 νεκρών που βρέθηκαν στο βιομηχανικό πάρκο του Έσσεξ, τώρα κατηγορείται για την ανθρωποκτονία των 39 Κινέζων, για διακίνηση ανθρώπων, για υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης, και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιο κύκλωμα είπε ο δικαστής

Ο δικαστής σχολίασε τη βαρύτητα των αδικημάτων για την οποία κατηγορείται ο οδηγός και αποφάσισε να παραπεμφθεί υπό κράτηση.

«Έχει συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο κύκλωμα που διευκολύνει την κυκλοφορία μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο δικαστής.

Η χώρα έχει σοκαριστεί

Σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο τοπικό δημαρχείο του Θάροκ στο Έσσεξ ότι «ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από αυτή την τραγωδία» και ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει αυτή τη σκληρή πράξη».

Θα ενισχυθεί η συναριοφυλακή

Αργότερα το απόγευμα, σε έκτακτη ενημέρωση προς τη Βουλή των Κοινοτήτων, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είπε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία συνοριοφυλάκων στο λιμάνι του Πέρφλιτ, την πύλη εισόδου στη Βρετανία του μοιραίου κοντέινερ-ψυγείου.

Είπε επίσης ότι συμφωνήθηκε με τις βελγικές αρχές να αναπτυχθούν περισσότεροι Βρετανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, από το οποίο έφυγε για το Πέρφλιτ το κοντέινερ.

Θα ανακριθεί και ο οδηγός φορτηγού που συνελήφθη το Σάββατο

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Εσσεξ αναμένεται να επισκεφθεί το Δουβλίνο για να ανακρίνει έναν οδηγό φορτηγού που συνελήφθη στο λιμάνι της πόλης το Σάββατο.

Ο συλληφθείς πιστεύεται ότι είναι από το τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο 23χρονος συνελήφθη από την αστυνομία της Ιρλανδίας μετά την αποβίβαση από πλοίο στο λιμάνι το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρει ο Irish Mirror.

Το μπλε Scania φορτηγό που οδηγούσε κατασχέθηκε από τις Αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων για την υπόθεση ανέρχεται σε πέντε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024