Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Τραβόλτα: 25 χρόνια μετά χορεύει το «You Never Can Tell»

Τζον Τραβόλτα: 25 χρόνια μετά χορεύει το «You Never Can Tell»

Ο αξέχαστος χορός του Τζον Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν στην ταινία «Pulp Fiction», 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα της διάσημης ταινίας

H ταινία «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο, έχει κερδίσει τη δική της θέση, στην καρδιά των θαυμαστών του αμερικανού σκηνοθέτη. Οι αξιομνημόνευτες σκηνές του «Pulp Fiction» είναι πολλές, και σίγουρα μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και αυτή του χορού μεταξύ Τζον Τραβόλτα και Ούμα Θέρμαν, υπό τους ήχους του τραγουδιού «You Never Can Tell», του Τσακ Μπέρι.

H συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας Pulp Fiction, έμελλε να γίνει μία από τις πιο διάσημες χορευτικές σκηνές, με τον Τζον Τραβόλτα και την Ούμα Θέρμαν, να μετουσιώνονται σε ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια επί της πίστας.

25 χρόνια μετά, ο Τζον Τραβόλτα επανέλαβε τη συγκεκριμένη σκηνή κατά τη διάρκεια εμφάνισής τους του στο ιταλικό talk show «Che Tempo Che Fa».

Παρτενέρ του αυτήν τη φορά δεν ήταν η Ούμα Θέρμαν αλλά η Λουτσιάνα Λιτιτσέτο, η 54χρονη Ιταλίδα ηθοποιός με ντύσιμο που παραπέμπει άμεσα στην ταινία του Ταραντίνο.

Απολαύστε τον Τζον Τραβόλτα στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=k4az0kTLTFQ

Ένας χορός εμπνευσμένος από την Disney

View this post on Instagram

#pulpfiction

A post shared by Pulp Fiction (@pulpfictionbyquentintarantino) on

Πολλές σκηνές στις ταινίες του Ταραντίνο δεν έχουν λογική. Δεν είναι απαραίτητο κομμάτι της ταινίας, δεν προωθούν την πλοκή, αλλά παρ’ όλα αυτά μένουν αξέχαστες στο κοινό. Στο «Pulp Fiction», μία από τις ταινίες σταθμούς του κινηματογράφου, μια τέτοια «ανεξήγητη» σκηνή ήταν και ο χορός του Βίνς Βέγκα με τη Μία Γουάλας.

Ο Βέγκα, τον οποίο υποδύεται ο Τζον Τραβόλτα, είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που πρέπει να συνοδεύσει την Μία Γουάλας, σύζυγο του αφεντικού του, σε μία βραδινή έξοδο. Ασφαλώς, η σύζυγος, την οποία υποδύεται η Ούμα Θέρμαν, είναι μία εντυπωσιακή, μυστηριώδης γυναίκα που τον γοητεύει απ’ την πρώτη στιγμή που γνωρίζονται.

Μετά από μία αμήχανη αρχή, το ζευγάρι καταλήγει στο εστιατόριο «Jack Rabbit Slim’s», όπου περιβάλλονται από ενθύμια της δεκαετίας του ’50. Τα τραπέζια είναι διαμορφωμένα σαν αμάξια της εποχής και στο κέντρο της σκηνής στέκεται μία Μέριλιν με το άσπρο φόρεμά της να ανεμίζει….

View this post on Instagram

5 dollar shake #pulpfiction #umathurman #quentintarantino

A post shared by Pulp Fiction (@pulpfictionbyquentintarantino) on

Όταν ανακοινώνεται ένας διαγωνισμός χορού τουίστ, η Μία Γουάλας ενημερώνει τον Βέγκα ότι «θέλει να χορέψει, θέλει να κερδίσει. Θέλει το τρόπαιο, γι’ αυτό να χορέψει καλά».

Το ζευγάρι ανεβαίνει στην σκηνή, συστήνεται, βγάζει τα παπούτσια του (η ξυπόλυτη Ούμα Θέρμαν είναι επίσης σήμα κατατεθέν του Ταραντίνο) και αρχίζει να λικνίζεται στους ήχους του Τσακ Μπέρι. Το τραγούδι που έπαιζε ήταν το «You Never Can Tell» και η Θέρμαν πίστευε ότι ήταν λάθος επιλογή.

Ο Ταραντίνο την καθησύχασε λέγοντας: «Μην ανησυχείς. Είναι τέλειο». Ο Τζον Τραβόλτα είχε γίνει διάσημος χορεύοντας ντίσκο στο «Πυρετός το Σαββατόβραδο», αλλά για τη σκηνή, ο Ταραντίνο απαιτούσε κάτι πολύ διαφορετικό.

View this post on Instagram

Happy Valentine's Day! #pulpfiction #quentin

A post shared by Pulp Fiction (@pulpfictionbyquentintarantino) on

Έδειξε ακριβώς τις κινήσεις που ήθελε στον ηθοποιό, ενώ σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως φανταζόταν ότι ο Βέγκα θα ήταν «σκληρός» στον χορό του. Αλύγιστος. Για τη Μία Γουάλας, ο Ταραντίνο ήθελε τις ντελικάτες κινήσεις μίας αριστοκράτισσας.

Είχε μία συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό του από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, «Οι Αριστόγατες», όπου η Δούκισσα χορεύει τζαζ με τους «αλητόγατους»….

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024