Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας : Με την απόφαση του ΕΜΣ ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας

Σταϊκούρας : Με την απόφαση του ΕΜΣ ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας

Την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία της χώρας ενισχύεται εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας το «ναι» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία της χώρας ενισχύεται εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας το «ναι» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

«Κατόπιν επίσημου αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συμφώνησαν να άρουν την υποχρέωση αποπληρωμής τους, εγκρίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος των δανείων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αναφέρεται στη δήλωση του υπουργού.

«Η κίνηση αυτή, που αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο του πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

» Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας, διασφαλίζονται άμεσα κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο, βελτιώνονται οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και αναμένονται έμμεσες θετικές επιδράσεις ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών.

» Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εργάζεται, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, για την επιστροφή της οικονομίας της χώρας, βήμα – βήμα, στην πλήρη κανονικότητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024