Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσσεξ : Οι 39 εγκλωβισμένοι χτυπούσαν από το εσωτερικό του φορτηγού για να σωθούν

Έσσεξ : Οι 39 εγκλωβισμένοι χτυπούσαν από το εσωτερικό του φορτηγού για να σωθούν

Ματωμένα αποτυπώματα παλάμης βρέθηκαν στο εσωτερικό του κοντέινερ που μετέφερε το «φορτηγό της φρίκης» στο Έσσεξ.

Δεν έχουν τελειωμό οι ανατριχιαστικές πληροφορίες που έρχονται στο φως για την τραγωδία στο Έσσεξ, όπου 39 άνθρωποι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο κλεισμένοι σε κοντέινερ φορτηγού που ταξίδευε από το Βέλγιο στη Βρετανία.

Βρετανικές τάμπλοιντ, όπως η Mirror και η Daily Mail, αναφέρουν ότι βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης στο εσωτερικό της πόρτας του κοντέινερ του θανάτου.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους 39 εγκλωβισμένους προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανοίξουν την πόρτα ενώ το οξυγόνο τους τελείωνε.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι άνθρωποι αυτοί ήταν είτε γυμνοί είτε φορούσαν ελάχιστα ρούχα. Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ, οι αρχές αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι τα 39 άτομα Ασιατικής καταγωγής βρίσκονταν παγιδευμένα στο φορτηγό – ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες έφταναν έως και τους -25 βαθμούς Κελσίου. Οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι θεωρείται ότι έπεσαν θύματα σωματεμπορίας.

Σε αναζήτηση και άλλου υπόπτου οι βελγικές αρχές – 4 οι συλληφθέντες

Την ίδια ώρα οι βελγικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, από όπου ξεκίνησε την πορεία του το «φορτηγό της φρίκης».

Βάσει αυτού του υλικού, οι αρχές αναζητούν πλέον τον άνδρα που μετέφερε το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι.

Ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον.

Το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι στις 14:49 της Τρίτης και στη συνέχεια φορτώθηκε σε πλοίο που το μετέφερε στο λιμάνι του Έσσεξ στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης όπου και το παρέλαβε ο Μόρις «Μο» Ρόμπινσον, ο οποίος παραμένει κρατούμενος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή η Τζοάνα και ο Τόμας Μάχερ ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία ενώ λίγες ώρες αργότερα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ και έναν 48χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία.

H Τζοάνα και ο Τόμας Μάχερ.

Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, όπου βρέθηκαν τα 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια 26χρονης μέσα από το φορτηγό

Ανάμεσα στους 39 ανθρώπους, τουλάχιστον 6 θεωρείται ότι είναι Βιετναμέζικης καταγωγής.

Μία από τους Βιετναμέζους φέρεται να είναι η 26χρονη Φαμ Τι Τρα Μάι, όπως προκύπτει από μήνυμα που έλαβαν οι γονείς της την Τρίτη.

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω… Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε» έγραφε η 26χρονη στο μήνυμά της.

Αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη από το Βιετνάμ.

Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού.

Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024