Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσσεξ : Για 39 ανθρωποκτονίες κατηγορείται ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης»

Εσσεξ : Για 39 ανθρωποκτονίες κατηγορείται ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το «φορτηγό της φρίκης» στο Εσσεξ. Οι βρετανικές Αρχές απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες για διάπραξη 39 ανθρωποκτονιών κατά του οδηγού του φορτηγού που μετέφερε το κοντέινερ-ψυγείο εντός του οποίου βρέθηκαν τα πτώματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το «φορτηγό της φρίκης» στο Εσσεξ. Λίγη μόλις ώρα μετά τη σύλληψη και πέμπτου ατόμου, καθώς και τους ανατριχιαστικούς διαλόγους οικογένειας φερόμενου θύματος με τους διακινητές, το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι βρετανικές Αρχές απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες για διάπραξη 39 ανθρωποκτονιών κατά του οδηγού του φορτηγού που μετέφερε το κοντέινερ-ψυγείο εντός του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα.

Υπενθυμίζεται πως ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως ύποπτος, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του- ήταν εκείνος που είχε ενημερώσει τις αρχές για το μακάβριο περιεχόμενο στο φορτηγό.

Ο ίδιος κατηγορείται, επίσης, για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων, συνωμοσία για υποστήριξη παράνομης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Μο Ρόμπινσον αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Το προφίλ του Μο Ρόμπινσον

Στο προφίλ του 25χρονου στα social media έχουν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες φωτογραφίες από φορτηγά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και από το φορτηγό της φρίκης.

Ο οδηγός του «όργωνε» την Ευρώπη τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Μο ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την κόκκινη καμπίνα του φορτηγού του και το έδειχνε με την πρώτη ευκαιρία.

Ο αριστερόχειρας Μο οδηγούσε το φορτηγό που έχει βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας και ανήκει σε μία εταιρεία που την διευθύνει γυναίκα. Ο Ρόμπινσον μένει με την σύντροφό του σ’ ένα σπίτι, αξίας 300 χιλιάδων λιρών κοντά στο Γκίλφορντ στην επαρχία Armagh. Φοίτησε στο South Regional College στο Portadown. Ο πατέρας του, Μαρκ Ρόμπινσον, είναι ο διευθυντής της FC Laurelvale, μιας ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Το προφίλ των υπόλοιπων συλληφθέντων

Στο μεταξύ, ακόμη τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί, με πιο πρόσφατη τη σύλληψη ενός νεαρού Βορειοϊρλανδού, το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από πλοίο, ενώ το φορτηγό που οδηγούσε κατασχέθηκε από τις Αρχές.

Όσον αφορά στο ζευγάρι των συλληφθέντων, όπως αποκάλυψε η Daily Mail, είναι οι Τζοάνα και Τόμας Μάχερ.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, πριν τη σύλληψη του, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

Αναφορικά με τον τέταρτο συλληφθέντα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο.

Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι

Την ίδια ώρα, το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη, με όλο και περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες των 39 μεταναστών να έρχονται στο φως.

Μεταξύ των θυμάτων που βρέθηκαν φέρεται να ήταν και μια Βιετναμέζα, οι γονείς της οποίας μίλησαν στο CNNi για το πώς κατέληξε η κόρη τους να ταξιδεύει μέσα στο φορτηγό.

«Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», «Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω» φέρεται να έγραψε στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη.

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης

Επί χρόνια, η Nguyen Thi Phong και ο Pham Van Thin από το Βιετνάμ έβαζαν στην άκρη χρήματα για να βοηθήσουν την κόρη τους να πάει στη Βρετανία και να χτίσει ένα καλύτερο αύριο.

Η οικογένεια δεν έχει πολλά χρήματα, καθώς ζει με περίπου 400 δολάρια το μήνα. Όπως αποκαλύπτουν, όμως, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σιγά – σιγά τα 40.000 δολάρια που ζητούσαν οι διακινητές για να μεταφέρουν την κόρη τους στην Ευρώπη.

Το ταξίδι αυτό, όπως όλα δείχνουν, κατέληξε σε τραγωδία. Η Pham Thi Tra My ενδέχεται να είναι ένα από τα 39 θύματα που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε φορτηγό – ψυγείο στο Έσσεξ της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι η Pham Thi Tra My συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των νεκρών του φορτηγού, όμως η οικογένειά της πιστεύει ότι οι χειρότεροι φόβοι της θα επιβεβαιωθούν.

Οι βρετανικές Αρχές συνεργάζονται με αυτές του Βιετνάμ για να αναγνωριστούν τα θύματα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα οι εθνικότητες των θυμάτων ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματά τους.

«Ηταν πολύ επώδυνο…»

Μιλώντας στο CNNi ο πατέρας της 26χρονης Pham Van Thin, είπε πως η κόρη του μάλλον ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος όταν έστειλε το μήνυμα. «Ήταν πολύ επώδυνο…» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Και τώρα έχασα και την αγαπημένη μου και τα χρήματά μου».

Ο ίδιος αποκάλυψε δε, ότι οι διακινητές δεν είχαν πει στον ίδιο και τη σύζυγό του πώς θα μεταφέρουν την κόρη τους στη Βρετανία.

Φαίνεται, όμως, πως ταξίδεψε προς τη Βρετανία μέσω Κίνας και Γαλλίας, ενώ κάποια στιγμή οι γονείς της έχασαν την επαφή μαζί της.

«Οι διακινητές είπαν ότι ήταν… ασφαλής οδός, ότι θα πήγαιναν με αεροπλάνα και αυτοκίνητα… Αν ήξερα πως θα πήγαινε έτσι δεν θα την είχα αφήσει» δήλωσε ο πατέρας της.

Συντετριμμένη, η μητέρα της 26χρονης λέει τώρα πως περιμένει από τις βρετανικές και βιετναμέζικες Αρχές να φέρουν την κόρη της σπίτι.

Ταξίδεψε για να βοηθήσει τους γονείς της

Εργαζόμενη σε φιλανθρωπική οργάνωση γνωστοποίησε ότι η 26χρονη ταξίδεψε για να βοηθήσει τους γονείς της που είχαν χρέη.

«Είχε μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία, όπου εργαζόταν. Δεν είχε λάβει τόσα χρήματα ώστε να μπορεί να αποπληρώσει το χρέος των γονιών της. Κοιτούσε για κάτι καλύτερο για να ξεπληρώσει το χρέος που κάποιος άνδρας φόρτωσε στην οικογένεια» είπε η εργαζόμενη στο BBC.

Το «φορτηγό του θανάτου» ταξίδεψε με άλλες δύο νταλίκες στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο μαρτυρίες των οικογενειών των θυμάτων, δεν ήταν μόνο ένα το φορτηγό που μετέφερε παράνομα μετανάστες στη χώρα, αλλά συνολικά τρία.

Υπολογίζεται ότι μέσα σε αυτά είχαν στοιβαχτεί περισσότεροι από εκατό μετανάστες, με τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, δύο από τα φορτηγά πιστεύεται ότι κατόρθωσαν να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, αλλά το τρίτο, το οποίο μετέφερε τις σορούς των 39 ανθρώπων, καθυστέρησε σε μια άγνωστη, μέχρι στιγμής, περιοχή.

Οι πραγματικοί προορισμοί των δύο άλλων φορτηγών – κοντέινερ είναι επίσης άγνωστοι, μέχρι στιγμής.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024