Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα χτυπήσει ο «ιός Ζίφκοβιτς» και τον γκολκίπερ του Βόλου;

Θα χτυπήσει ο «ιός Ζίφκοβιτς» και τον γκολκίπερ του Βόλου;

Οι επιδημιολόγοι περιμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν εάν το μικρόβιο της «κακής ημέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ», θα επηρεάσει και τον γκολκίπερ του Βόλου. Ο Βασίλης Δεκάρικος εξηγεί τα συμπτώματα...

Το ποδόσφαιρο είναι πανεπιστήμιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, μοιράζει διδακτορικά και παίρνει διεθνή βραβεία για τις μεγάλες ανακαλύψεις του. Ανακαλύψεις όπως ο «ιός Ζίφκοβιτς». Ενας ιός που διαγνώστηκε αρχικά στον πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης και νυν του ΠΑΟΚ, στη διάρκεια των 90 λεπτών που διαρκούσε ο αγώνας με την ομάδα της οποίας φυλάει την εστία αυτή την εποχή.

Ο Σέρβος, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, κάτι πάθαινε στα παιχνίδια με τον Δικέφαλο του Βορρά. Ένα ανεξήγητο πράγμα. Οι μπάλες του έφευγαν από τα χέρια, τα χέρια του έτρεμαν, τα δάχτυλά του δεν λειτουργούσαν σωστά, τα βήματά του ήταν βαριά, οι αντιδράσεις του το ίδιο. Δεν το έκανε επίτηδες. Δεν μπορούσε να ελέγξει το σώμα του. Ηταν έρμαιο στις ορέξεις των επιθετικών του ΠΑΟΚ.

Ο «ιός Ζίφκοβιτς» (σ.σ. πήρε το όνομά του από τον Σέρβο, διότι σε αυτόν πρωτοδιαγνώστηκε σε τόσο έντονο βαθμό), ωστόσο, φαίνεται ότι είναι κολλητικός. Αυτό φάνηκε πέρυσι, όπου τερματοφύλακες όπως ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο «κόλλησαν» και έπαθαν τα ίδια συμπτώματα. Αλλά το πολύ ισχυρό χτύπημα του ιού το υπέστη ο Μάρκος Βελλίδης.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο Μάρκος Βελλίδης είχε ηθελημένα μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπως υπονοεί η Λαμία στο εξώδικο που του έστειλε και στις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του, στην καταγγελία του συμβολαίου του. Ούτε ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι ήταν πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ. Ούτε ότι έχει άριστες, εξαιρετικές σχέσεις με τον γνωστό ανά την Ελλάδα ταξιδιώτη Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, που πριν λίγα χρόνια έκανε… μίνι διακοπές στον Πλατανιά, παρέα με παίκτες της ομάδας από την Κρήτη. Αυτά είναι ανοησίες. Και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν.

Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι ειδικά τα δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Βελλίδης στην Τούμπα ήταν εύκολα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέει τίποτα. Τουναντίον. Είναι μία ακόμη επιβεβαίωση, ότι ο «ιός Ζίφκοβιτς» είναι τόσο ανθεκτικός στα αντιβιοτικά, που ουσιαστικά είναι ανίκητος.

Μάλιστα, ενόψει του αγώνα Βόλος-ΠΑΟΚ, έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα επηρεάσει και τον Θανάση Γκαραβέλη. Ο 27χρονος γκολκίπερ έχει δύο φορές περισσότερους λόγους να επηρεαστεί και να έχει πρόβλημα στο παιχνίδι του Βόλου. Βλέπετε, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τερματοφύλακας της Ξάνθης. Ναι, ήταν ο αναπληρωματικός του Ζίφκοβιτς στην ακριτική ομάδα, πριν τον ανακαλύψει ο Αχιλλέας και απογειώσει την καριέρα του.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι είχε τόσο συχνές και στενές επαφές με τον Σέρβο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, έχει κάνει την επιστημονική κοινότητα των επιδημιολόγων να περιμένει με ενδιαφέρον και αγωνία τα αποτελέσματα της αποψινής αναμέτρησης. Διότι εάν ο Γκαραβέλης δεν επηρεαστεί, τότε δεν αποκλείεται στο δικό του αίμα να υπάρχει το αντίδοτο. Το οποίο αναζητείται εναγωνίως, αλλά δίχως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια.

Αλλάζοντας θέμα, τέλος, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα επικυρώνει την περίφημη Σύμβαση Magglingen/Macolin. Η οποία παρέχει τα μέσα στα συμβαλλόμενα Μέρη να καταπολεμήσουν ένα φαινόμενο – πρόκληση για κάθε κράτος δικαίου και για κάθε αθλητική έννομη τάξη, ήτοι τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων. Μάλιστα, διάφορα «φιλικά» παιχνίδια που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, αναμένεται να βρίσκονται στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος των αρχών. Και στη Super League.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024