Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση πλαστών εγγράφων

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση πλαστών εγγράφων

Συγκεκριμένα, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τρεις αλλοδαποί (δυο από το Μπαγκλαντές και ένας από το Αφγανιστάν) για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισε τους  αλλοδαπούς, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εξακρίβωσε τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν στην διακίνηση των πλαστών.

Συγκεκριμένα, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ την ίδια στιγμή, ένας εκ των δραστών, παρέμενε στην είσοδο εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι στιλέτο.

Τα έγγραφα, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι 12 εξ’ αυτών έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα/ απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024