Αντιδήμαρχος Ναυπλίου : Το Πάσχα θα σουβλίζουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, σε συζήτηση που είχε θέμα το μεταναστευτικό
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, σε συζήτηση που είχε θέμα το μεταναστευτικό.
Το θέμα ετέθη στο συμβούλιο μετά από φήμες ότι εξετάζεται φιλοξενία μεταναστών στην ιστορική πόλη.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα anagnostis.org, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς ζήτησε να υπάρξει μια αλλαγή στο ψήφισμα για το στρατόπεδο, ρωτώντας μεταξύ άλλων το εξής: «Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;»
Ρατσιστικό παραλήρημα
Ακολούθως, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, λέγοντας ότι μιλά με την ιδιότητα του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου και όχι σαν αντιδήμαρχος και τόνισε σε μία τοποθέτηση που κρίθηκε ως ρατσιστική:
«Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τί σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τί σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;…».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).