Ένα πρόγραμμα συνεργασίας ελλήνων και αλβανών μουσικών υπό τον τίτλο «Ροκ κάτω από την ελιά», ένα δέντρο που είναι εμβληματικό  και στις δύο χώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη .

Σε πρώτη φάση, ο Έλληνας τραγουδοποιός Χρήστος Δάντης, μαζί με το δημοφιλές αλβανικό γκρουπ «Οι Τρείς Σωματοφύλακες» και με τη συνδρομή της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοτηλεόρασης της γείτονος χώρας, έδωσαν την περασμένη εβδομάδα μια συναυλία στο Αμφιθέατρο της Λίμνης των Τιράνων, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 2,000 θεατές.

Η εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου της αλβανικής πρωτεύουσας, είχε ως κορυφαία στιγμή της βραδιάς η σύμπραξη του Δάντη με τους Τρεις Σωματοφύλακες στο τραγούδι-ύμνος των Ντιπ Περπλ, «Highway star”.

Θα ακολουθήσουν στις αρχές του Δεκεμβρίου δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη σύμπραξη ελληνικής συμφωνικής ορχήστας, σε χώρους που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να σημειωθεί ότι τη συναυλία, η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Τιράνων  διοργάνωσε, όπως κι αυτές του Γιώργου Νταλάρα και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, η εταιρεία  CONNEXT που διευθύνει ο ελληνομαθής –και ελληνοσπουδαγμένος- Κλόντιαν Μακάσι

    

-Ο Χρήστος Δάντης περιγράφει την εμπειρία του αυτή…

«Γνωρίζοντας τη μουσική των Τριών Σωματοφυλάκων ήξερα τι θα συναντήσω πάνω κάτω στα Τίρανα. Αυτό που δεν φαντάστηκα ήταν ο επαγγελματισμός και η οργάνωση. Όλα λειτούργησαν άψογα, η μπάντα και η Ορχήστρα ήταν τέλειες, όλα πήγαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι…»

Και το κοινό; «Υπάρχει ένα μεγάλο, σιωπηλό θα το χαρακτήριζα, κοινό, το οποίο μπορεί να μην έχει σχέση με το ‘’you tybe’’ και το ‘’facebook’’ αλλά είναι πολυπληθές και στηρίζει την ποπ-ροκ μουσική».

Οι Τρεις Σωματοφύλακες
Το κοινό γέμεισε ασφυκτικά το θέατρο, ακόμα και το πάρκο είχε εκατοντάδες θεατές…

Ποιο είναι το μήνυμα αυτών των συναυλιών για τον Δάντη; «Αυτό που κάναμε στα Τίρανα και θα δείτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα δείγμα σύμπνοιας των δυο λαών, γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα, πατρίδα, διαβατήρια κι εγώ θα το στηρίξω αυτό. Οι συναυλίες στην Ελλάδα, θα είναι κι αυτές υψηλού επιπέδου και θα δείτε κάτι που δεν το περιμένετε…»

Ντέντα: Θα ζήσετε μια αξέχαστη συναυλία…

Ενώ εκ μέρους των Τριών Σωματοφυλάκων ο Έλτον  Ντέντα δήλωσε: «Η συναυλία στα Τίρανα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η μουσική (και γενικά η τέχνη), δεν χωρίζει, αλλά ενώνει τους λαούς. Βρήκαμε έναν συνεργάτη, έναν πραγματικό καλλιτέχνη με όλη τη σημασία της λέξεως, όπως είναι ο Χρήστος. Οι αλβανοί ακροατές τον υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλη θέρμη, τόσο που ο ίδιος εξέφρασε την τεράστια ικανοποίηση του, εως και μια μορφή έκπληξης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και στην Ελλάδα, οι κοινές μας συναυλίες θα γνωρίσουν παρόμοια υποδοχή και ότι ακόμα και οι φίλοι του Χρήστου θα δουν κάτι διαφορετικό και πρωτογνώρο. Όσο για τους φίλους μας τους Έλληνες τους διαβεβαιώνουμε ότι θα ζήσουν μια αξέχαστη συναυλία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο