Η Τουρκία δεν τήρησε την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), στρατηγό Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί, επιβεβαίωσε την απόσυρση των στρατιωτών του από τη συνοριακή πόλη Ρας αλ Αιν, αλλά δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τήρησε την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ.

«Αποσύραμε τους στρατιώτες μας»

«Αποσύραμε όλους τους στρατιώτες μας από τη Ρας αλ Αιν. Οπως γνωρίζετε, μεταφέραμε χθες (προχθές) πολλούς τραυματίες συντρόφους μας έξω από την πόλη και σήμερα (χθες) όλοι οι στρατιώτες μας έχουν αποσυρθεί με τους υπόλοιπους τραυματίες», ανέφερε ο Αμπντί σε συνέντευξή του στο Αλ Αραμπίγια.

«Με αυτόν τον τρόπο, δεσμευτήκαμε για την αποχώρηση των στρατευμάτων μας από ορισμένους τομείς που αναφέρονται στη συμφωνία, ενώ η αποχώρηση από άλλες περιοχές συνεχίζεται. Αλλά, θέλουμε να πούμε ότι το τουρκικό κράτος, από την άλλη πλευρά, δεν τήρησε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και συνεχίζει να επιτίθεται», πρόσθεσε ο Αμπντί.

Το Ρας αλ Αιν είναι μία από τις δύο πόλεις στα τουρκοσυριακά σύνορα που αποτελούν τους κύριους στόχους της τουρκικής επίθεσης, η οποία επιδιώκει να απωθήσει τους κούρδους μαχητές και να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας» 30 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος.

«Δεν υπάρχει συμφωνία με το συριακό καθεστώς»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Αλ Αραμπίγια, ο επικεφαλής των SDF αρνήθηκε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί συμφωνίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων με την κυβέρνηση της Συρίας.

«Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε μας και το συριακό καθεστώς. Βρίσκονται σε εξέλιξη συναντήσεις μεταξύ μας, και έχουμε συμφωνήσει σε κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής κατοχής», επισήμανε ο Αμπντί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr