Αναγκαία χαρακτηρίζει την κριτική αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας ο Νίκος Φίλης. Επισήμανε, δε, ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται την αυτοκριτική.

Αναγκαία χαρακτηρίζει την κριτική αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επισήμανε, δε, ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται την αυτοκριτική.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει την αυτοκριτική με κάθε τρόπο, το μήνυμα του Νίκου Φίλη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτοκριτική και ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τη συζήτηση και την αυτοκριτική».

Τόνισε, δε: «Η κριτική αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας είναι αναγκαία προκειμένου να υπερασπιστούμε πειστικά τα θετικά στοιχεία -μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια- και να διορθώσουμε τα λάθη».

Εκδημοκρατισμός της Παιδείας

Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στα θέματα Παιδείας, σημειώνοντας ότι προέχει η ενίσχυση και ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας εκπαίδευσης, ως βασική προϋπόθεση συναινετικής πολιτικής.

Σημείωσε ότι τα θέματα Παιδείας «συνιστούν αυτό που ονομάζεται «κοινό καλό»» και τόνισε ότι «παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες πρέπει να επιδιώκουμε και να επιτυγχάνουμε συνεννόηση».

Επίθεση στην Νίκη Κεραμέως

Για τον κ. Φίλη, ο διάλογος για την Παιδεία πρέπει να γίνεται στην κοινωνία και στη Βουλή, «όπου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αποτελεί τον φυσικό χώρο» και άσκησε κριτική στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το ότι σε νομοσχέδια για την Υγεία και την Ανάπτυξη εισήχθησαν τροπολογίες «με σημαντικές ρυθμίσεις που αποδυναμώνουν τη δημόσια εκπαίδευση».

«Αυτές πουθενά δεν συζητήθηκαν, την ίδια ώρα που η υπουργός μάς καλούσε -προσχηματικά- σε διάλογο», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr