Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες : Σεισμός 6,4R έπληξε τo νησί Μιντανάο - Ένα παιδί νεκρό, δεκάδες τραυματίες

Φιλιππίνες : Σεισμός 6,4R έπληξε τo νησί Μιντανάο – Ένα παιδί νεκρό, δεκάδες τραυματίες

Ο σεισμός, είχε βάθος 14 χλμ. και επίκεντρο σχεδόν 7,7 χλμ από την πόλη Κολούμπο, σημειώθηκε στις 19.37 τοπική ώρα ενώ ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε σήμερα τo νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο ενός παιδιού, τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων, καταρρεύσεις κτιρίων, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και πανικό στους κατοίκους.

Ο σεισμός, που είχε βάθος 14 χλμ. και επίκεντρο σχεδόν 7,7 χλμ από την πόλη Κολούμπο, σημειώθηκε στις 19.37 τοπική ώρα (14.37 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Κτίριο στις φλόγες

Οι κάτοικοι πανικόβλητοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και από κτίρια. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Τζένεραλ Σάντος λίγο μετά τον σεισμό, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση.

Οι φλόγες τύλιξαν τους τρεις ορόφους του κτιρίου, δεν είναι γνωστό αν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Θύμα ένα παιδί

Το παιδί έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σπιτιού που κατάρρευσε στην πόλη Ντατού Παγκλάς και πέθανε στο νοσοκομείο. Τέσσερις κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τουλουνάν τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι ομάδες διάσωσης και οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει άλλα θύματα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ομάδων διάσωσης, 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Μαγκσαϊσάι, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

«Είναι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχω ποτέ αισθανθεί», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο, της μεγαλύτερης πόλης του Μιντανάο και αδελφή του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Το Νταβάο είναι γενέτειρα του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε και μια από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις της χώρας.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στη ζώνη πυρός του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες, αιτία της συχνής σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Κάτοικοι των παράκτιων περιοχών, κυρίως του Νταβάο, εγκατέλειψαν τις εστίες τους φοβούμενοι μήπως ακολουθήσει τσουνάμι, αλλά ο διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου, Ρενάτο Σολίντουμ, απέκλεισε κάθε κίνδυνο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024