Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Extinction Rebellion : Εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν σε ακτιβιστές στο μετρό του Λονδίνου

Extinction Rebellion : Εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν σε ακτιβιστές στο μετρό του Λονδίνου

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion που τάσσονται κατά των κλιματικών αλλαγών διέκοψαν νωρίς σήμερα το πρωί τη λειτουργία σιδηροδρομικών υπηρεσιών στο ανατολικό Λονδίνο

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion που τάσσονται κατά των κλιματικών αλλαγών διέκοψαν νωρίς σήμερα το πρωί τη λειτουργία σιδηροδρομικών υπηρεσιών στο ανατολικό Λονδίνο. Στο σημείο υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε οργισμένους πολίτες και έναν διαδηλωτή που είχε ανέβει στην οροφή τρένου.

Βίντεο που δείχνει την συμπλοκή έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η αστυνομία των βρετανικών μέσων μεταφοράς ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σάντουελ, το Στράτφορντ και το Κάνινγκ Τάουν. Περιοχές κοντά στην επιχειρηματική συνοικία Κανάρι Γουόρφ του Λονδίνου.

Στο βίντεο που προβλήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται διαδηλωτές να ξετυλίγουν ένα πανό της οργάνωσης Extinction Rebellion. O συρμός του μετρό του Λονδίνου βρισκόταν στο Κάνινγκ Τάουν. Λίγα λεπτά αργότερα επιβάτες πετάξουν τρόφιμα εναντίον ενός διαδηλωτή και τον έσυραν κάτω από την οροφή του τρένου.


«Συλλήψεις έχουν ήδη γίνει και η αστυνομία εργάζεται για την γρήγορη επανάληψη των υπηρεσιών», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Η Extinction Rebellion βρίσκεται στο μέσον των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου για δύο εβδομάδες σε πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Η οργάνωση καλεί σε πολιτική ανυπακοή για να σηματοδοτήσει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και η ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια ειδών της χλωρίδας και της πανίδας.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες ότι έχει συλλάβει 1.642 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024