Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Extinction Rebellion : Οι ακτιβιστές απέκλεισαν και το Σίτι του Λονδίνου

Extinction Rebellion : Οι ακτιβιστές απέκλεισαν και το Σίτι του Λονδίνου

Οι ακτιβιστές Extinction Rebellion έβαλαν σήμερα στο στόχαστρό τους το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου αποκλείοντας την περιοχή του Βank και δεσμεύτηκαν να προκαλέσουν προβλήματα σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θεσμούς που σύμφωνα με τους ίδιους χρηματοδοτούν μια περιβαλλοντική καταστροφή

Οι ακτιβιστές Extinction Rebellion έβαλαν σήμερα στο στόχαστρό τους το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου αποκλείοντας την περιοχή του Βank και δεσμεύτηκαν να προκαλέσουν προβλήματα σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θεσμούς που σύμφωνα με τους ίδιους χρηματοδοτούν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι διαδηλωτές της Extinction Rebellion απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Bank, στην καρδιά του Σίτι του Λονδίνου.

«Το Σίτι του Λονδίνου είναι ένα προβεβλημένο κέντρο εξουσίας στο παγκόσμιο σύστημα που δολοφονεί τον κόσμο μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Καρολίνα Ρόζα.

Οι ακτιβιστές θα στοχοποιήσουν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που όπως υποστηρίζουν χρηματοδοτούν την έρευνα για τα ορυκτά καύσιμα και τις υποδομές. Λίγο μετά το μεσημέρι οι ακτιβιστές θα κάνουν μια εικονική δίκη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η οργάνωση, η οποία υπόσχεται μια επανάσταση κατά της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δομής του σύγχρονου κόσμου για την αποφυγή της χειρότερης εξέλιξης, όπως αυτή περιγράφεται από τους επιστήμονες που μελετούν το κλίμα, έχει ξεκινήσει διαδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής στο Λονδίνο που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη εξ αυτών.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχουν γίνει περισσότερες από 1.300 προσαγωγές.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαδηλωτές που μπλοκάρουν δρόμους γύρω από το σημείο Bank Junction», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου, η οποία προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για επικείμενα προβλήματα εξαιτίας των διαδηλώσεν μέσα στην ημέρα.

Η Extinction Rebellion επιθυμεί την ειρηνική πολιτική ανυπακοή με στόχο να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να μειώσουν τις εκπομπές του άνθρακα και να αποφύγουν μια κλιματική κρίση, η οποία, σύμφωνα με την οργάνωση θα οδηγήσει σε λιμό και κοινωνική κατάρρευση.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ έχει πει ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας θα πρέπει να αναδιαμορφώσει την αντιμετώπιση του κλιματικού κινδύνου προειδοποιώντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση της αξίας κάθε χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024